R5 1600 sisteme yükseltme önerisi

Nasıl bir oyunu hangi ayarlarda oynayarak yaptın onu 🙂 Normalde o işlemci ile 40 civarı olması lazım en fazla hadi 50. Tabii Ryzen 5 1600 ile olabilir diyorsan da daha düşük modellerine bakabilir. XT işine bulaşmayıp yukarıda bir arkadaşın yazdığı gibi düz 6600 gibi.

İkinci el olarak alınacaksa;

F/P olarak değerlendirirsek CPU Ryzen 5 5600, GPU için RX 6650 XT, RX6700, RX 6700 XT olabilir. Tabii PSU ne durumda bilemiyoruz.

Ayrıca geçici çözüm olarak, Ryzen 5 5600G alınabilir. APU bir işlemci, Ryze 5 5500 ile benzer performansta ve aynı mimari zaten. Bu işlemci yukarıda sayılan GPU'ları sınırda da olsa besleyebilir. Başta entegre GPU kullanılır sonra GPU eklemesi yapılabilir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şöyle bir video buldum burada AF ile yapılmış ama aşırı fark yok AF ile arasında 1600'ün. Zaten çoğu oyunda 60 civarını aşmamış. Bir tek Cyberpunk oynarken 80'lere gelmiş ama yine ekran kartı kullanımında dramatik bir düşüş yok.

Yüksek bir ekran kartı almakta bir sıkıntı yok bence çünkü ekran kartı kullanımı 85-90 seviyelerine anlık gelse bile alacağı FPS düşük kart ile alacağından fazla. Eğer zamanla kötüleştiğini düşünürse bunun yine işlemci değişimi sonrasında yapılabilir. Ayarları olabildiğince yüksek tutarak bu daha da dengelenir. Ben tamamen ucuz olsundan yola çıktığım için bunu diyorum yoksa hepsini değiştirsin istiyorsa :D

En düşük şekilde tutmak istiyorsan işlemciyi koru RX 570 sat ekran kartları genelde daha rahat satılıyor. RX 570 yerine RX 6700XT bence güzel olur ekran kartı olarak Ryzen 5 1600'de kaldırır bu ekran kartını. Eğer daha düşük bütçe istiyorsan RX 6000 serisinin daha uygun fiyatlı modellerine bakabilirsin. SSD Samsung 970 EVO Plus m.2. alınabilir depolama eklemek istiyorsan. Monitörün ne bilmiyorum ama eğer kötüyse onu da güncelleyebilirsin. Benim için en gerekli yenileme bunlar anakart, RAM, işlemci bence çok gerekli değil yenilemek için. Evet eski işlemci ama yeni kartları hala kaldıracak güçte.

Ryzen 5 1600'ün dönemi biteli çok oldu hocam RX 6600'dan sonrasını götürmüyor artık.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı