R5 1600 ve 1650S sistem toplama

nexTri

Hectopat
Arkadaşlar uzun zamandır içimde bir PC toplama isteği vardı çünkü yıllardır eski bir bilgisayar kullanıyorum. Ben de bugün oturdum kendimce (bu bilgisayar işlerinden neredeyse hiç anlamıyorum) bir liste yaptım (olmamış olabilir☹) ve yine az önce bir takım araştırmalar içindeydim ve seçtiğim ekran kartıyla anakartın hiçbir uyumluluğu olmadığını gördüm. Ve dediğim gibi bu işlerden pek anlamıyorum ve elime yüzüme karıştırmak istemiyorum. Acaba bu listede uyumsuz donanımlar var mı? Ya da sistemdeki donanımlar birbirine yeter mi? Uyumsuz donanımlar varsa yerine başka bir donanım önerirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler 😀

[TD valign="bottom"]AMD Ryzen 5 1600 3.2GHz 19MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 14nm İşlemci[/TD]

[TD valign="bottom"]GIGABYTE A320M H 3200MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI DVI mATX Anakart[/TD]

[TD valign="bottom"]HYPERX Fury 8GB Siyah 3000MHz CL15 DDR4 Single Kit Ram[/TD]

[TD valign="bottom"]CORSAIR Carbide Serisi SPEC-05 550W 80+ USB 3.0 Siyah Mid Tower Kasa[/TD]

[TD valign="bottom"]GIGABYTE GeForce GTX 1650 SUPER OC 4GB GDDR6 128 Bit Ekran Kartı[/TD]

[TD valign="bottom"]ADATA 240GB SU630 SATA 3.0 2.5" SSD (520MB Okuma / 450MB Yazma)[/TD]

[TD valign="bottom"]Asus PCE-N10 Kablosuz N150 PCI-E Adaptör
S-LINK SL-460 1.5M DP M/M kablo
ViewSonic XG2405 24" 144Hz 1ms (HDMI+Display) FreeSync Full HD Monitör[/TD]

Ayrıca eğer uyumsuz donanımlar varsa yerine başka bir donanım önerirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Overclock yapmayacaksanız gayet uygun parçalar, fakat SSD kronik sorunlu, sağlığı hemen düşüyor, onun yerine Kingston A400 alabilirsiniz, ayrıca bütçe ayırabilirseniz RAM'i 2x8 yapın, gerçekten çok fark ettiriyor farkını.

R5 1600 12nm al 14nm eski olan. Alabiliyorsan kesinlikle GTX 1660S tercih et. Onun haricinde A320 artık çok eskidi, B450'den aşşağısını alma. Önerim MSI B450-A MAX veya B450M S2H olur ama B450M S2H'de bazı sorunlar görmüştüm o yüzden MSI tercihimdir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı