R5 1600 ve B450M S2H V2 sistem reset atıyor

LeechMen

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
RAM
CORSAIR 8 GB 2133Mhz RAM
SSD veya HDD modeli
SanDisk 240GB SSD Plus, Samsung HD321KJ HDD
Ekran kartı
RX 560 2GB
Anakart
B450M S2H V2
İşlemci
Ryzen 5 1600 AF
2 gün önce sistemimi yükseltmek için R5 1600 ve B450M S2H V2 donanım parçalarını aldım. Daha öncesinde G4400 ve H110M-K modellerini kullanıyordum. İşlemci ve anakart geldiğinde montajını yaptım ve sistemi açtım. Sistemde hiçbir sıkıntı yok ama şöyle bir şey var, GTA 5'e girince sistem 10 saniye donuyor "ERR_GFX_D3D_INIT" ve oyun bu hatayı verip atıyor. Araştırdığıma göre bu hata ekran kartıyla alakalı bir hataymış fakat eski sistemimde ekran kartı kaynaklı hiçbir türlü ne oyun çökmesi ne de başka bir şey yaşıyordum.

Olay görüntüleyicisine girdiğim zaman

problem1.png

Şöyle bir şey ile karşılaşıyorum. Ekran kartımın da arızalı olduğunu düşünmüyorum. Bazı forumlarda bu hatanın PSU veya anakart kaynaklı olduğu yazıyor, benim şu anki sistemimde ki PSU modeli "High Power 500W 80+ Bronze", şu anki sisteme gayet yeterli bir PSU. Eğer sorun anakarttaysa, anakartımın arızalı olup olmadığını nasıl anlayabilirim? Veya bu sorun sadece yazılımsal bir sorun mu?
Kullandığım "CORSAIR Value Select 8 GB 2133 MHz" belleklerin Ryzen uyumsuz olduğunu tespit ettim. Sistemime "Adata Gammix D30 XPG 8 GB 3200 MHz" bellekleri takıp test ettiğimde 10 saniye bile dayanmayan oyunu baya oynayabildim.
Sorun belleklerden kaynaklı sanırsam.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı