R5 1600 ve RX 570 Sistem Görüntü Vermiyor

Makaleler
4
Daha fazla  
Meslek
Paşa
Öncelikle sistemim:
  • Ryzen 5 1600
  • Gigabyte AX370 Gaming 5
  • Gskill RipjawsV 3200 MHz 2x8 GB F4-3200C16D-16GVKB
  • Phanteks P400
  • EVGA 650 G3
  • Samsung 850 Evo 500 GB
  • MSI Armor RX 570
  • Viewsonic XG2700-4K
  • CM MasterLiquid Lite 120
Bilgisayar dün gece gayet güzel çalışıyordu. Ancak şu an görüntü vermiyor. Sistem açılıyor, fanlar dönüyor ama görüntü yok. Anakartın görsellik amaçlı LED'leri de yanmıyor. Alttaki Debug LED CPU ve DRAM arasında gidip geliyor sürekli. Bir türlü çözemedim. Yardım ederseniz sevinirim. @Recep Baltaş @MF

Son düzenleme:
Bilgisayarı açarken klavyedeki Caps Lock , Num Lock tuşlarına bak yanıyor ise ramlerde sıkıntı yoktur demektir. Bir diğeri bir ihtimal PCI Express slotlarında sıkıntı olabilir. İşlemcine bak biraz soğutarak yeniden açmayı dene. Birde Anakartına yani ekran kartını çıkarıp açmayı dene. Anakart açılıyorsa ekran kartın arızalı olabilir. Ama tabii başka Bilgisayarlarda denemeyi unutma. Eğer uğraşmak istemezsen işin uzmanına götür.

En son sistem topladığımda ben de sizin gibi bir sorun yaşamıştım. Bütün fanlar çalışıyordu (GPU dahil) fakat ekrana görüntü gelmiyordu.

Sorun RAM' de imiş. RAM' i çıkartıp tekrar takınca sorun düzeldi.

Eğer denemediyseniz deneyin derim.

En son sistem topladığımda ben de sizin gibi bir sorun yaşamıştım. Bütün fanlar çalışıyordu (GPU dahil) fakat ekrana görüntü gelmiyordu.

Sorun RAM' de imiş. RAM' i çıkartıp tekrar takınca sorun düzeldi.

Eğer denemediyseniz deneyin derim.
Katılıyorum direk iade yerine,tüm seçenekleri denemelisiniz.
Aynı sorunu bende yaşamıştım.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı