R5 1600 ve RX580 oyunlarda donma sorunu

pridestalkerr

Decapat
Merhaba, sistemimi yaklaşık 6 ay önce topladım ve güncel bir sistem fakat son 4-5 aydır sürekli oyun fark etmeksizin donuyor. Başlarda çok olmadığından pek umursamamıştım fakat sürekli olmaya başladı. Driverların hepsi yüklü. Ekran kartı ve işlemciye yük bindiren oyunlarda donma sıklığı artıyor 2 3 sn'lik FPS düşmesi yiyorum sürekli. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Sistemim:
  • MSI B450M PRO-M.2 anakart
  • Ryzen 5 1600 14nm işlemci
  • Corsair 8 GB 3000MHz RAM
  • MSI RX580 Dual ekran kartı
  • Thermaltake 600W 80+ PSU

Son düzenleyen: Moderatör:
virüs taraması yap ekran kartı ve işlemci sıcaklık değerlerine bak normal ise ekran kartı sürücüsünü ddu ile güvenli modda kaldırıp tekrar yükle.

Yüksek ihtimalle driver sorunu yaşıyorsunuz. Bu donma sorunu yaşayan (bir ay önceye kadar benim gibi) herkes AMD kartla alakalı konu açıyor. 19.12.1 veya öncesi bir sürücü yükleyip dener misiniz? Yüksek ihtimalle sorun çözülecek.

Değerler bu şekilde
2020.01.31-07.13.png

RAM kullanımın sınıra dayanmış, diğer oyunları bilmem ancak bu oyunda FPS drop sorununun RAM'den kaynaklandığı görülüyor. Ki zaten artık oyuncu sistemleri için 8GB bellek yetersiz kalıyor, 16GB öneriyoruz.
Mantıklı donma deyince insan direk, donup kalma aklıma geliyor 😂

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı