Şuan çok kararsız kaldım açıkcası. R5 fiyatına göre çok güzel fakat i5 daha iyi tek çekirdekte. Oyunlarda genelde tek çekirdek kullanıldığından daha fazla FPS veriyor. Ama 400 TL ye daha fazla FPS'e değer mi?Bence özellikle şu sıralar Ryzen 5 1600 daha uygun olabilir. İki işlemci arasında 400 TL gibi bir fark var. Ryzen 5 1600 inanılmaz derecede ucuza bulunuyor şu an. Kalan bütçeyi daha yüksek SSD veya RAM tarafında kullanabilir veya direkt olarak ekran kartını bir üst model tercih edebilirsiniz.
Bu birazda size bağlı bir şey aslında.Şu sıralar E-spor oyunları oynuyorum fakat ileride Forza Horizon gibi oyunlarıda oynamayı düşünüyorum. Yani i5 güzel fakat ekstra 300 TL'ye değer mi?
60 üstü olsun benim için tamamdır. E-spor oyunlarda 70 üstü olursa daha iyi tabi ki de.Bu birazda size bağlı bir şey aslında.
Mesela ben 100FPS ile 135-155FPS farkı önemsemem çünkü zaten 100FPS gibi değer benim gözümde gayet yeterli ama bazı kişiler bunu umursuyor ve biraz takıntı haline getirebiliyor.
Okadar takıntılı değilim FPS' eRyzen 5 1600 ve yanına RX 580 veya RX 590 alırsanız, i5'li ve RX 570'li sistemden daha fazla FPS alacaksınız zaten oyunlarda.
Ama ben CS:GO'da 300 yerine 330 FPS almak istiyorum derseniz; i5'i alın geçin.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.