R5 1600AF RX 580 Sistem GTA 4 Düşük FPS

İşletim sistemi
Windows 10
Makaleler
1
Yer
Malatya
RX 580 4 GB OC Edition.
Ryzen 5 1600 AF.
8+8 16 GB 3000 MHz CL16 RAM Corsair Vengeance LPX.
Sistemim basit olarak yukarıdaki şekilde. GTA 4 yüksek ayarlarda FPS droplar yaşıyorum. Sebebi nedir acaba? MSI Afterburner'dan kontrol ettiğimde sadece CPU9 çekirdeğinde yoğunlaşma diğer çekirdeklerin neredeyse hiç çalışmadığını görüyorum. Diğer oyunlarda bir performans sorunum yok RDR2, GTA 5, tesv gibi oyunlarda. Ayarları kurcaladım bayağı ancak ortanın bir tık üstünde 60 küsur FPS alabiliyorum. Oyunun orijinal sürümüne sahibim. Steam üzerinden satın aldım. Cyberpunk 2077'de birkaç ayar yaparak işlemci performansı yükseltebiliyorduk. GTA 4 için böyle bir ayar, program, uygulama mevcut mudur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun kısayolunuzu bulun, sağ tıklayıp özellikler kısmına gelin. Kısayol kısmında "Hedef:" yazan yere aşağıdaki yazıyı kodları yapıştırın
-nomemrestrict -norestrictions
Oyunun içerisinde "auto configuration" diye bir seçenek olması gerekli onu uygulayın. GTA IV çok kötü bir PC portuna sahip, yapabileceğiniz çok bir şey yok ancak bunlar yardımcı olacaktır.

Oyun kısayolunuzu bulun, sağ tıklayıp özellikler kısmına gelin. Kısayol kısmında "Hedef:" yazan yere aşağıdaki yazıyı kodları yapıştırın
Oyunun içerisinde "auto configuration" diye bir seçenek olması gerekli onu uygulayın. GTA IV çok kötü bir PC portuna sahip, yapabileceğiniz çok bir şey yok ancak bunlar yardımcı olacaktır.
Oyunun kurulu olduğu konumdaki ''exe'' dosyasına baktım, Steam'in oluşturduğu kısayola da baktım ancak ''Hedef'' satırı gibi bir şey bulamadım. 2. dediğiniz yöntemi deneyeceğim sağ olun.
Ha bunu da yapmıştım daha önce hocam. Oyun kötü göründüğü için biraz manuelleştirmiştim ayarları. Farklı bir yol önermek isteyen varsa açığım.

Oyunun kurulu olduğu konumdaki ''exe'' dosyasına baktım, Steam'in oluşturduğu kısayola da baktım ancak ''Hedef'' satırı gibi bir şey bulamadım. 2. dediğiniz yöntemi deneyeceğim sağ olun.
".exe" dosyasına değil, kısayol dosyasına yapacaksınız bunu. O .exe dosyasından kısayol oluşturup yapabilirsiniz.
Adım 1.png
Adım 2.png

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı