Çözüldü R5 1600AF sistemde donanıma ayrılan RAM 8.1 GB

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ozkulmentality

Femtopat
Daha fazla  
RAM
XPG D41 3200MHZ CL16 8GB BELLEK
SSD veya HDD modeli
KİOXİA 240-480 SATA SSD - KİNGSTON M2 SSD
Ekran kartı
GTX 1660S
Anakart
MSI B450M PRO MAX
İşlemci
RYZEN 1600AF
BELLK.png

Yardım edin denemediğim şey kalmadı.
RAM'larin yerini değiştirdim işlemciyi söktüm taktım.
BIOS sıfırladım, BIOS güncelledim.
RAM testi yaptım RAM'lar sağlam.
Ancak sonuç yine aynı.
Önerilere açığım.

Evet, ben de biraz araştırdım işlemci pini ile alakalı olabilirmiş. İşlemci sökülüp takılırken pinler yamulmuş olabilir. Eğer olur da önerimi denerseniz sonucu paylaşır mısınız?

Evet, ben de biraz araştırdım işlemci PIN'i ile alakalı olabilirmiş. İşlemci sökülüp takılırken pinler yamulmuş olabilir. Eğer olur da önerimi denerseniz sonucu paylaşır mısınız?

Tabii paylaşacağım.

Az önce işlemciyi çıkardım şırınga yardımıyla birkaç mini düzelttim çok yamuk değillerdi macunlayıp stok soğutucu yüksek geri taktım. Sistem tekrar açıldı ancak default ayarlarla geri açtı BIOS'u ellemedim şimdi Win 11 yüklüyorum umutluyum umarım düzelir.

Evet, ben de biraz araştırdım işlemci PIN'i ile alakalı olabilirmiş. İşlemci sökülüp takılırken pinler yamulmuş olabilir. Eğer olur da önerimi denerseniz sonucu paylaşır mısınız?

Maalesef sonuç yine aynı donanıma ayrılan bellek 8.1GB diyor Windows 11 yükselttim.

Tabii paylaşacağım.

Az önce işlemciyi çıkardım şırınga yardımıyla birkaç mini düzelttim çok yamuk değillerdi macunlayıp stok soğutucu yüksek geri taktım. Sistem tekrar açıldı ancak default ayarlarla geri açtı BIOS'u ellemedim şimdi Windows 11 yüklüyorum umutluyum umarım düzelir.

Maalesef sonuç yine aynı donanıma ayrılan bellek 8.1GB diyor Windows 11 yükselttim.

Ama şöyle bir şey fark ettim 2.RAM slotu tek başına sistemi çalıştırmıyor görüntü gelmiyor, ve tek RAM'la sistemi başlattıgımda (1.slot) sorun ortadan kalkıyor.

Son düzenleme:
Tabii paylaşacağım.

Az önce işlemciyi çıkardım şırınga yardımıyla birkaç mini düzelttim çok yamuk değillerdi macunlayıp stok soğutucu yüksek geri taktım. Sistem tekrar açıldı ancak default ayarlarla geri açtı BIOS'u ellemedim şimdi Windows 11 yüklüyorum umutluyum umarım düzelir.

Ama şöyle bir şey fark ettim 2.RAM slotu tek başına sistemi çalıştırmıyor görüntü gelmiyor, ve tek RAM'la sistemi başlattıgımda (1.slot) sorun ortadan kalkıyor.

O halde RAM slotunda sorun olabilir.

Ancak RAM'i 2.slota taktığımda RGB yanıyor ve BIOS 2 RAM'i de görüyor ancak 2.slottaki RAM'i kullanmıyor.
Off çok kararsız kaldım işlemcimi yoksa anakart mı arızalı öğrenmem gerek.

Ancak RAM'i 2.slota taktığımda RGB yanıyor ve BIOS 2 RAM'i de görüyor ancak 2.slottaki RAM'i kullanmıyor.
Off çok kararsız kaldım işlemcimi yoksa anakart mı arızalı öğrenmem gerek.
İkisi de olabilir, denemeden net bir şey söylenemez. En azından sorunun donanım kaynaklı olduğunu söylemek mümkün.

İkisi de olabilir, denemeden net bir şey söylenemez. En azından sorunun donanım kaynaklı olduğunu söylemek mümkü.

İkisi de olabilir, denemeden net bir şey söylenemez. En azından sorunun donanım kaynaklı olduğunu söylemek mümkün.

2x8 RAM'larım sağlamdı satıp 1x16 RAM aldım 1.slota taktım sorun çözüldü.

Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı