R5 1600X GTX 1050 Ti PUBG yüksek CPU kullanımı!

Serkovic

Kilopat
Merhaba, dün değerlerim çok normaldi. İşlemci %30 - %38'lik performans ile ekran kartını %98 falan besleyebiliyordu. Bu gün girdim oyuna ve CPU kullanımının çok fazla olduğunu gördüm. CPU kullanımının %70'lere çıktığını gördüm FPS düşmesi ve düşüklüğü oluyor. Ve RAM kullanımı normal mi? Yardımcı olur musunuz?

Sistemim:
Ekran kartı: NVIDIA GTX 1050 Ti.
Anakart: MSI X470 GAMING PRO.
İşlemci: Ryzen 5 1600X.
RAM: 16 GB 3200 MHz.

Screenshot_7.png

Screenshot_3.png

Screenshot_5.png

Screenshot_2.png

Dosya Ekleri

• Screenshot_8.png
    Screenshot_8.png
    704,3 KB · Görüntüleme: 41
Bence işlemci kullanımı şu an gayet normal. %15 falan mı kullanılmasını bekliyorsunuz PUBG gibi bir oyunda? :) RAM kullanımı da çok çok normal attığınız resimlerden anlaşıldığı üzere grafikler ve doku detayları yüksekte gibi duruyor. Bence herhangi bir sıkıntı yok değerlerde.

Bence işlemci kullanımı şu an gayet normal. %15 falan mı kullanılmasını bekliyorsunuz PUBG gibi bir oyunda? :) RAM kullanımı da çok çok normal attığınız resimlerden anlaşıldığı üzere grafikler ve doku detayları yüksekte gibi duruyor. Bence herhangi bir sıkıntı yok değerlerde.

Dün baktığımda çok rahat %30 ve %38 arasında bi değerle besleyebiliyodu ekran kartını. Bu gün %60 - %78lere çıktığını gördüm. Ve bu Fps düşürüyordu. Bütün ayarlar düşükte sadece keskinlik açık ve görüş mesafesi yüksekte.

Hangi çözünürlükte oynuyorsunuz? Çözünürlük düştükçe işlemciye binen yük artar.

Monitörüm eski. 1440/900 de oynuyorum.
Bahsettiğim şey bu. Çok CPU harcıyor mesela dün böyle değildi. %30 - %38lerde çalışıyordu ve ekran kartını %98 besliyordu. Ayarlarımın hepsi düşük-çok düşükte. Sadece görüş mesafesi yüksek ve keskinleştirme açık.

Screenshot_1.png

Screenshot_2.png

Screenshot_3.png

Up...

Son düzenleme:
Dün baktığımda çok rahat %30 ve %38 arasında bi değerle besleyebiliyodu ekran kartını. Bu gün %60 - %78lere çıktığını gördüm. Ve bu Fps düşürüyordu. Bütün ayarlar düşükte sadece keskinlik açık ve görüş mesafesi yüksekte.

Monitörüm eski. 1440/900 de oynuyorum.
Bahsettiğim şey bu. Çok CPU harcıyor mesela dün böyle değildi. %30 - %38lerde çalışıyordu ve ekran kartını %98 besliyordu. Ayarlarımın hepsi düşük-çok düşükte. Sadece görüş mesafesi yüksek ve keskinleştirme açık.

Eki Görüntüle 493778

Eki Görüntüle 493777

Eki Görüntüle 493776
Up...

Monitörünüzün çözünürlüğü 1440/900 olsa bile siz oyun ayarlarından ve Nvidia ayarlarından çözünürlüğü 1080p yapın, monitörünüz 1440/900 çözünürlüğünde olduğu için o çözünürlükte görüntü kalitesi elde edersiniz ama darboğaz yaşamazsınız.

Monitörünüzün çözünürlüğü 1440/900 olsa bile siz oyun ayarlarından ve Nvidia ayarlarından çözünürlüğü 1080p yapın, monitörünüz 1440/900 çözünürlüğünde olduğu için o çözünürlükte görüntü kalitesi elde edersiniz ama darboğaz yaşamazsınız.

1080p yapınca “Out of Range 67.5kHz/60Hz” hatası veriyor...

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı