R5 2400G için sistem tavsiyesi

muckilic

Hectopat
Merhabalar sevgili Technopat Sosyal ailesi.

Geçen gün kendime MSI B450M Gaming Plus anakart ve AMD Ryzen 5 2400G işlemci aldım. Kuracağım sistem için ekran kartı alacak bütçem mevcut değil bu sebep ile ekran kartsız olarak başlangıçta kullanmak adına yüksek FPS değeri alabilmem için tavsiyeleriniz nelerdir? RAM için kaç MHz ve kaç GB almam gerekir? Bir de bu tarz bir sistem için Overclock değerleri neler olmalıdır?

Desteğinizi bekliyorum.

Saygılarımla :)

Eğer durum değişmediyse şu an alınabilecek en ucuz bellek bu. Ryzen, özelliklede Apu olanları daha verimli çalışabilmek adına çift bellek istiyor. Eğer bütçeniz yetecekse 2 adet alıp bir daha arkanıza bakmayabilir, yada tek alıp bir süre idare ederek ileride aynı bellekten bir tane daha almayı seçebilirsiniz.
Yardımcı olacak arkadaşlar için ne almak istediğinizi ve bütçenizi belirtirseniz daha sağlıklı sonuçlar alırsınız.

Geçen gün kendime MSI B450M Gaming Plus anakart ve AMD Ryzen 5 2400G işlemci aldım. Kuracağım sistem için ekran kartı alacak bütçem mevcut değil bu sebep ile ekran kartsız olarak başlangıçta kullanmak adına yüksek FPS değeri alabilmem için tavsiyeleriniz nelerdir? RAM için kaç MHz ve kaç GB almam gerekir? Bir de bu tarz bir sistem için Overclock değerleri neler olmalıdır?

Desteğinizi bekliyorum.

2x4 GB 3000 Mhz ram alabilirsiniz. Zira anakartınızda 4 slot var upgrade için geriye kalan 2 slot yeterli olacaktır. Bunu tercih edebilirsiniz. Overclock içinde alttaki video size yardımcı olacaktır.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Desteğinizi bekliyorum.

CORSAIR 16GB (2x8GB) VENGEANCE LED Kırmızı DDR4 3200Mhz CL16 Dual Kit Ram - Vatan Bilgisayar

aynı anakart ve işlemci bende var ram içinde en az 3000mhz olmalı

2x4 GB 3000 Mhz ram alabilirsiniz. Zira anakartınızda 4 slot var upgrade için geriye kalan 2 slot yeterli olacaktır. Bunu tercih edebilirsiniz. Overclock içinde alttaki video size yardımcı olacaktır.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

MSI B450M Gaming Plus'ta 2 Ram slotu var.

Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim aklımdan geçen bütçe ortalama 2600-3200 aralığı. Ram Olarak bende 3000 Mhz ile yapılandırmayı düşünüyorum an itibari ile. Bunun haricinde ilerleyen dönemde işlemciyi sıkıştırmadan hangi ekran kartınını kullanırsam beni idare eder?

GT 1050, RX 560 olabilir. Bütçeyi artırabilirseniz RX 570 8 GB veya RX 580 4 GB/8gb alabilirsin. RX 580, GTX 1060 6 GB'ın dengidir. RX 580 alırsanız 4-5 sene kullanırsınız.

Sistemi APU olarak kullanacaksanız Dual kanal RAM şart.
Birçok inceleme videosunda buna dikkat çekilmiş. Technopat'ın da bu konuda bir vieosu vardı, izlemenizi öneririm.

İmkanları zorlayıp 2*8 GB 3200 Mhz almak en mantıklısı olur bence ileride de RAM le işiniz kalmaz.
itopya.com da Corsair Vengeance RGB Pro 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz C16 1204TL olarak gördüm bu sabah.

Sistemi APU olarak kullanacaksanız Dual kanal RAM şart.
Birçok inceleme videosunda buna dikkat çekilmiş. Technopat'ın da bu konuda bir vieosu vardı, izlemenizi öneririm.

İmkanları zorlayıp 2*8 GB 3200 Mhz almak en mantıklısı olur bence ileride de RAM le işiniz kalmaz.
itopya.com da Corsair Vengeance RGB Pro 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz C16 1204TL olarak gördüm bu sabah.

Bende bu gün itibari ile dual ram kullanmak konusunda karar verdim 3200 MHz alacağım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı