R5 2400G ve RX 580 Tabanlı Sistem Toplama

Luminarc

Hectopat
Daha fazla  
Böyle bir bilgisayar parçaları toplamayı düşündüm. Sizce bu topladığım bileşenler ile iyi bir performans alır mıyım?

Power Supply: https://www.bestbuy.com/site/corsai...er-supply-matte-black/5845214.p?skuId=5845214

RAM'ler: Https ://www.bestbuy.com/site/corsair-vengeance-lpx-8gb-2-4ghz-pc4-19200-ddr4-dimm-unbuffered-non-ecc-desktop-memory-black/6256218.p?skuId=6256218 (2 tane takmayı düşünüyorum)

Anakart: Msi b450 tomahawk am4 amd ryzen anakart fiyatı, teknik özellikleri, modelleri. Msi b450 tomahawk anakart uygun fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da

Ekran kartı: Msı Rx580 Armor Oc 8gb Gddr5 256bit Amd Radeon Dx12 Ekran Kartı - n11.com

İşlemci: Amd Ryzen 5 2400g 4 Core, 3,60-3.90ghz 65w Radeon Rx Vega11 Wrait - n11.com

Depolama alanı olarak 1TB'lık bir disk almayı düşünüyorum

Böyle bir sistem düşündüm.

Son düzenleyen: Moderatör:
Biraderim şaka mıdır bu, trol mü :D ?

Valla usta aklım buna yetti :) ekran kartının performansına baktığım zaman çoğu insanın olumlu düşünceleri var vede bottleneck calculator dan baktığım zaman ekran kartı ile işlemci onayı veriyor ekran kartının eski olduğunu biliyorum lakin işlemciyi geliştirdiğim taktirde en az 4000 tl den başlayan ekran kartı ile uyumlu gösteriyor calculator ve o kadar da elimde bütçe yok malesef aklında başka bir fikir varsa söylersen memnun kalırım.

Bütçen ne kadar? Yok ben küçümsemedim de bestbuy'dan falan ürün göstermişsin, bestbuydan Türkiye'ye ürün gelmiyor artık. Bütçeni söyle ki ona göre çok daha iyi sistem önerelim.

Bütçen ne kadar? Yok ben küçümsemedim de bestbuy'dan falan ürün göstermişsin, bestbuydan Türkiye'ye ürün gelmiyor artık. Bütçeni söyle ki ona göre çok daha iyi sistem önerelim.

yok usta estağfirullah küçümsemediğini bliyorum:) lakin bir eleman yurtdışına gittiği için gelirken ona aldırıcam şimdi kilo limiti veyahut valizde boş yer olmayabilir diye bir kaç parça istedim sadece. Bütçe kısmım ise ekran kartına maksimum 2.5 civarı işlemci de maksimum 1.5 tl civarı diye söyleyebilirm o anakartada 1000-1300 tl diyebilirim.

APU sistem olmadı için R5 2400G almak gereksiz açıkçası onun yerine R5 1600 AF veya R5 2600 alabilirsiniz.
Ekran kartını bu model almanızı öneririm daha ucuz hem daha hoş görünüşü.
.
Diğer parcalar iyi de 1 TB HDD yanına ekran kartindan artan parayla 240GB SSD almanızı öneririm.

Bu konudan fikir sahibi olabilirsiniz. Döviz kuruna bağlı fiyatlar değişkenlik göstermiştir ancak öneriler güncel.

APU sistem olmadı için R5 2400G almak gereksiz açıkçası onun yerine R5 1600 AF veya R5 2600 alabilirsiniz.
Ekran kartını bu model almanızı öneririm daha ucuz hem daha hoş görünüşü.
.
Diğer parcalar iyi de 1 TB HDD yanına ekran kartindan artan parayla 240GB SSD almanızı öneririm.

Teşekkür ederim cevabın için dediğin gibi yapacaım Marethi arkadaşımında önerdiği rehberde bu işlemciden söz ediyor ve evet artan para ile ssd almak işime baya yarayacaktır.
Bu konudan fikir sahibi olabilirsiniz. Döviz kuruna bağlı fiyatlar değişkenlik göstermiştir ancak öneriler güncel.

Teşekkür ediyorum bu rehber için okudum ve Baron awi'ninde yazdığı gibi rehberde yazan işlemci ile aynılar tekrardan teşekkür ederim.
Şimdi arkadaşlar sistemi şöyle revize ettim

İşlemci: Amd Ryzen 5 1600 Am4 Soket 3.4ghz - 3.6ghz 16mb 65w - n11.com

RAM'ler: Https ://www.bestbuy.com/site/corsair-vengeance-lpx-8gb-2-4ghz-pc4-19200-ddr4-dimm-unbuffered-non-ecc-desktop-memory-black/6256218.p?skuId=6256218 (2 tane takmayı düşünüyorum)

Anakart: Msi b450 tomahawk am4 amd ryzen anakart fiyatı, teknik özellikleri, modelleri. Msi b450 tomahawk anakart uygun fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da

Power Supply: https://www.bestbuy.com/site/corsai...er-supply-matte-black/5845214.p?skuId=5845214

ekran kartı: GIGABYTE GV-RX580GAMING-8GD RX580 8GB 256B GDDR5 DVI/HDMI/DP AMD Gaming Ekran Kartı : Netten AL | Güvenli Internet Alışverişi

SSD olarakta: ADATA SU650 240GB 520MB-450MB/s 3D NAND Sata3 2.5'' SSD Fiyatı

evet arkadaşlar böyle bir sistem toplasam 3 veyahut 4 sene götürürmü?

Son düzenleme:
Teşekkür ederim cevabın için dediğin gibi yapacaım marethi arkadaşımında önerdiği rehberde bu işlemciden söz ediyor ve evet artan para ile SSD almak işime bayağı yarayacaktır.

Teşekkür ediyorum bu rehber için okudum ve baron Awi'ninde yazdığı gibi rehberde yazan işlemci ile aynılar tekrardan teşekkür ederim.
Şimdi arkadaşlar sistemi şöyle revize ettim.

İşlemci: Amd Ryzen 5 1600 Am4 Soket 3.4ghz - 3.6ghz 16mb 65w - n11.com

Ekran kartı: GIGABYTE GV-RX580GAMING-8GD RX580 8GB 256B GDDR5 DVI/HDMI/DP AMD Gaming Ekran Kartı : Netten AL | Güvenli Internet Alışverişi

SSD olarak da: ADATA SU650 240GB 520MB-450MB/s 3D NAND Sata3 2.5'' SSD Fiyatı

Evet arkadaşlar böyle bir sistem toplasam 3 veyahut 4 sene götürür mü?

3-4 sene götürür cok grafik hastası değilseniz 6 sene bile götürür.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı