R5 2500X 1060 6G sistem yükseltme

Lenoraa

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, yazdığımı şöyle bir sereyim istedim sizlere. Bundan 1 yıl önce bilgisayarımı dizdim özellikleri şöyle:
  • Galax 1060 6 GB 2 FANLI OC EDIT VERSION EKRAN KARTI
  • XPG 3000 MHz OC 16 GB 2x8 RAM SOĞUTUCULU
  • AMD R5 2500X 4/8 Turbo 4.0 GHz İŞLEMCİ
  • Adata 240 GB SSD
  • Seagate Barracuda 1 TB 7200 RPM HARDDISK
  • High Power 500 Watt 80+ GÜÇ KAYNAĞI
  • ASUS ASRock B450M-HDV R4.0 OVERCLOCK ANAKARTI
Bazılarınızın bildiği üzere bazı siteler çok iyi indirimler yapabiliyor. Ben aldığımda işlemci ve ekran kartı kutusuz satılıyordu yoktu ki kutulara zaafım vardır. Dijital oyun almayan insanlar gibi düşünebiliriz koleksiyoncu kafasında. Ben de ister istemez çok ara ara oyun oynasam bile sırf modern kalayım diye bu PC'yi satıp daha uçuk bir şeyler peşine düşüyorum. 5700 XT R9 3900X düşünür hale geldim. Sizce bu yaptığım mantıklı mı bu mentalitem beni fazla etkiliyor. Bunu satıp üzerine koymak ve kutulu bir şeyler almak ne kadar mantıklıdır sizce?

Merhaba arkadaşlar, yazdığımı şöyle bir sereyim istedim sizlere. Bundan 1 yıl önce bilgisayarımı dizdim özellikleri şöyle:
  • Galax 1060 6 GB 2 fanlı OC edıt versıon ekran kartı.
  • XPG 3000 MHz OC 16 GB 2x8 RAM soğutuculu.
  • AMD R5 2500X 4/8 Turbo 4.0 GHz işlemci.
  • Adata 240 GB SSD.
  • Seagate Barracuda 1 TB 7200 RPM harddısk.
  • High Power 500 Watt 80+ güç kaynağı.
  • ASUS ASRock B450M-HDV r4.0 overclock anakartı.
Bazılarınızın bildiği üzere bazı siteler çok iyi indirimler yapabiliyor. Ben aldığımda işlemci ve ekran kartı kutusuz satılıyordu yoktu ki kutulara zaafım vardır. Dijital oyun almayan insanlar gibi düşünebiliriz koleksiyoncu kafasında. Ben de ister istemez çok ara ara oyun oynasam bile sırf modern kalayım diye bu PC'yi satıp daha uçuk bir şeyler peşine düşüyorum. 5700 XT R9 3900X düşünür hale geldim. Sizce bu yaptığım mantıklı mı bu mentalitem beni fazla etkiliyor. Bunu satıp üzerine koymak ve kutulu bir şeyler almak ne kadar mantıklıdır sizce?

Sistemi 1 yıl sonra değiştirin bence daha gideri var boşa masraf yapmayın özellikle bu dönemde. 3900X yerine 3600X koyup sıvı soğutma alabilirsin 5700 XT için 3900X fazla.

• Galax 1060 6 GB 2 fanlı OC edıt versıon ekran kartı.
  • XPG 3000 MHz OC 16 GB 2x8 RAM soğutuculu.
  • AMD R5 2500X 4/8 Turbo 4.0 GHz işlemci.
  • Adata 240 GB SSD.
  • Seagate Barracuda 1 TB 7200 RPM harddısk.
  • High Power 500 Watt 80+ güç kaynağı.
  • ASUS ASRock B450M-HDV r4.0 overclock anakartı.

R9 3900X 2080 Ti dışında kartlar için biraz fazla kaçıyor ki R9 3900X'e de kaç tane 2080 Ti takarsın. R7 3700X vs. almak daha mantıklı olabilir RX 5700 XT Pulse modeli de 75 dereceleri geçmiyormuş.

Sistemi 1 yıl sonra değiştirin bence daha gideri var boşa masraf yapmayın özellikle bu dönemde. 3900X yerine 3600X koyup sıvı soğutma alabilirsin 5700 XT için 3900X fazla.
Öyle mi dersiniz. Aynı zamanda müzik prodüktörü ve video editörüyüm. 1 yıl sonra incehesabın yaptığı cuma indirimleri hala duruyor olur mu veya fırsatlar olur mu bilmediğimden çok arada kaldım şu sıralar satmakta. 3900x 2 hafta önce 2500 tl civarlara inmişti bu yüzden çok feci düşünmüştüm var mı ekstra söyleyeceğiniz bir şey gerçekten fikir sahibi oluyorum yorumlarınızla.

Ryzen 5 2600 veya 3600 alıp Galax GTX 1660 Super alabilirsiniz ve PSU rezalet.

Yani 5700xtye yetmeyecek bi gücü var ama marka olarak iyi diyebiliyorum.

Öyle mi dersiniz? Aynı zamanda müzik prodüktörü ve video editörüyüm. 1 yıl sonra incehesabın yaptığı cuma indirimleri hala duruyor olur mu veya fırsatlar olur mu bilmediğimden çok arada kaldım şu sıralar satmakta. 3900X 2 hafta önce 2500 TL civarlara inmişti bu yüzden çok feci düşünmüştüm var mı ekstra söyleyeceğiniz bir şey gerçekten fikir sahibi oluyorum yorumlarınızla.

Yani 5700XT'ye yetmeyecek bir gücü var ama marka olarak iyi diyebiliyorum.

Render yapıyorsanız 3900X kovalayın önerim bu olacaktır. Ben oyun yayın arası bir şey sandım rendera biraz daha güçlü işlemci lazım. 3600X yerine 3900X alıp bir süre stok soğutucu idare ederip sonradan sıvı soğutucu alırsınız. Stok soğutucusu çok kötü değil Wraith Prism ne de olsa.

Render yapıyorsanız 3900X kovalayın önerim bu olacaktır. Ben oyun yayın arası bir şey sandım rendera biraz daha güçlü işlemci lazım. 3600X yerine 3900X alıp bir süre stok soğutucu idare ederip sonradan sıvı soğutucu alırsınız. Stok soğutucusu çok kötü değil Wraith Prism ne de olsa.
Bilginiz için çok teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı