R5 2500X ve GTX 1650 sistem kaç sene gider?

Darth Vader FRT

Centipat
Yer
İstanbul Beşiktaş
İyi akşamlar herkese bir sistem var elimde ve aklımda bazı sorular var topladığım sistem aşağıda bu sistemi 3 sene boyunca yeni çıkan oyunları oynamak için kullanabilir miyim? Sizce en azından orta ayarlarda falan ya da ileride rahatlıkla yükseltme yapma şansım olur mu? Ek olarak elimde 1TB HDD var bunu da takacağım ekran kartı ve anakart internette çok iyi yorumlar almış ama bir de size danışmak istedim. İlgilenen ve zamanını ayıran arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

• ekran kartı: ASUS GeForce GTX1650 Super TUF O4G Gaming 4 GB GDDR6 128 Bit ekran kartı.
  • güç kaynağı: Dark Force 500W 80+ yarı modüler güç kaynağı.
  • kasa: Powerboost VK-E03C USB 3.0 ATX mid Tower kasa.
  • SSD disk: Adata 480GB SU630 okuma 520 MB-yazma 450 MB SATA SSD
  • bellek (RAM): Geıl 16 GB(2x8) Evo spear AMD Edition 3000MHz CL16 DDR4 RAM
  • anakart: ASUS Prime B450M-K 4400MHz(OC) M.2 AM4 mATX anakart.
  • işlemci: AMD Ryzen 5 2500X 3.60 GHz 4 çekirdek 10 MB AM4 12nm işlemci (tray kutusuz)
  • kasa aksesuarları: TX txccf12bk2 siyah 120 mm kasa fanı (2'li set)

Son düzenleyen: Moderatör:
Teknolojide çok büyük bir gelişme olmadığı sürece her türlü kullanırsın.

Merhaba. Sisteminiz 3 yıl kadar orta ayarlarda götürür sizin tabirinizle.Bir çok oyunda orta üstü ayarlarda da götürür. Yükseltme için PSU güncellemesi yapmak durumunda kalmanız olası görünüyor. Ayrıca SSD güncellemesi de yapmanız gerekebilir :)

Merhaba. Sisteminiz 3 yıl kadar orta ayarlarda götürür sizin tabirinizle. Bir çok oyunda orta üstü ayarlarda da götürür. Yükseltme için PSU güncellemesi yapmak durumunda kalmanız olası görünüyor. Ayrıca SSD güncellemesi de yapmanız gerekebilir :)

Mesela SSD'ye hiçbir oyunu kurmasam takacağım 1TB HDD'ye tüm oyunları kursam daha iyi olur değil mi bir de bu PSU beni şimdilik idare eder değil mi eski PC'de güç kaynağı sıkıntısından çok çektim ilgilenip cevap verdiğiniz için çok sağ olun aslında aklımda 2 soru daha var ama kimsenin kafasını şişirmek istemem :D.

Mesela SSD'ye hiçbir oyunu kurmasam takacağım 1TB HDD'ye tüm oyunları kursam daha iyi olur değil mi bir de bu PSU beni şimdilik idare eder değil mi eski PC'de güç kaynağı sıkıntısından çok çektim ilgilenip cevap verdiğiniz için çok sağ olun aslında aklımda 2 soru daha var ama kimsenin kafasını şişirmek istemem :D.

Dark Force PSU önermiyorlar.
SSD'yi dediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.
Sorularınızı soruni forumda yardım edenler elbette bulunur. :)

3 sene güzel vakit geçirtecektir bazı ayarları kısmak zorunda kalsanız da.

İşlemci olarak çıkma süresi yakınken Ryzen 3 3100 ve 3300X'i bekleyebilirsiniz sadece.

SSD + HDD olarak sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum. 240GB SSD kullanıyorum oynamak istediğim 1-2 AAA oyunu SSD'ye taşıyorum, bitirince HDD'ye geri götürüyorum. Sizin 480GB alanınız fazlası için yeterli olacaktır bu 3 sene boyunca.

Dark Force güç kaynağının 600w olanını 3+ yıldır sorunsuz kullanıyorum. güç kaynakları bana göre markadan daha çok şans işi. Herkesin iyi dediğini alırsınız elinizde patlar, beğenmediği alırsınız yıllarca götürür. Yani :)

3 Sene güzel vakit geçirtecektir bazı ayarları kısmak zorunda kalsanız da.

İşlemci olarak çıkma süresi yakınken Ryzen 3 3100 ve 3300X'i bekleyebilirsiniz sadece.

SSD + HDD olarak sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum. 240GB SSD kullanıyorum oynamak istediğim 1-2 aaa oyunu SSD'ye taşıyorum, birisice HDD'ye geri götürüyorum. Sizin 480GB alanınız fazlası için yeterli olacaktır bu 3 sene boyunca.

Cevap verdiğin için çok teşekkür ederim bir de son bir sorum var sistem elime cumaya kadar gelir Windows 10 işletim sistemini satın alabileceğim güvenli bir site biliyor musunuz topladığım sitede çoook pahalıydı benim elimde şu an sadece 690 TL para kaldı.

Dark Force güç kaynağının 600w olanını 3+ yıldır sorunsuz kullanıyorum. güç kaynakları bana göre markadan daha çok şans işi. Herkesin iyi dediğini alırsınız elinizde patlar, beğenmediği alırsınız yıllarca götürür. Yani :)

Bazı markalar Çin'den aldıkları ürünlere logo basıp piyasaya dağıttığından, yani kısacası tek elden üretim olmadığından bu ürünlerde sıkıntı çıkma olasılığı daha yüksek. Ama dediğiniz gibi şans işi.

Dark Force PSU önermiyorlar.
SSD'yi dediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.
Sorularınızı soruni forumda yardım edenler elbette bulunur. :)

Çok teşekkür ederim sistemi sipariş ettik artık bu hafta gelecek umarım beni yarı yolda bırakmaz güç kaynağı :D.

Sistem seni uzun uzun götürecektir sıkıntı etme ama PSU yükseltmesi yapman gerekebilir 600Watt öneririm orta ve üstü ayarlarda gayet güzel oyun performansı verir 10 sene geçse bile pek güncelliği kalmasa bile performans konusunda yine işinizi görecektir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı