R5 2500X ve RX 570 sistem çok fazla kasıyor

krayzen

Decapat
Daha fazla  
Bilgisayarım eskisi gibi performans vermiyor, çok fazla kasıyor. Anlam veremedim, sebebi nedir? İslemci ekran kartı sıcaklığı gayet iyi, hepsinin macununu yeniledim.

Özellikler.
RX 570.
8 GB RAM 3200 MHz.
İslemci AMD Ryzen 5 2500X 3.90 GHz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Önerebilirim ama yeni bir SSD ya da HDD almadan önce şu testleri yapsaydık. Attığım linklerden indir kur çok basit zaten testi yapmak.

HDD Olarak WD 1TB Blue 7200 RPM öneririm, fakat SSD alman daha iyi olur 800-1000 TL bandına F/P 500 GB SSD'ler vardır.

Bu forumda o hard disk için bir inceleme yapılmış anladağım kadarıyla rakiplerine nazaran geride kalıyor, ayrıca çok uzun bir kullanım ömrü yok. CrystalDiskMark programını indirip HDD'yi teste sok oradan bakalım sonuçlara.

1668436691927.png

Önerebilirim ama yeni bir SSD ya da HDD almadan önce şu testleri yapsaydık. Attığım linklerden indir kur çok basit zaten testi yapmak.

HDD Olarak WD 1TB Blue 7200 RPM öneririm, fakat SSD alman daha iyi olur 800-1000 TL bandına F/P 500 GB SSD'ler vardır.
programı açtıktan sonra napmam lazım

CrystalDiskMark programını açtıktan sonra HDD'yi seçip all yazan yere tıkla bitene kadar da bilgisayarı kullanmazsan daha iyi sonuç verir.
PC de sadece 1 HDD varsa bir şey seçmene gerek yok direk all yazan yere tıkla.

Bu sonuçlar benim bilgisayarımda ki HDD'nin elde ettiği sonuçlar. En üstteki iki sonuç diskin ulaşabileceği maksimum değerleri gösterir, 2. sütundakiler normal kullanım değerlerine daha yakındır. İki görseli karşılaştırınca senin hard diskin bazı yerlerde olması gerekenin yarı yarıya performans vermiş. Her şeyi geçtim 50 mb/snlik okuma hızı aşırı düşük durum böylese kasma takılmalar yaşayabilirsin.
Aldığın değerler benim 8 senelik laptopumda ki değerlere çok yakın ki o laptopta Windows bile çok ağır çalışıyor.

Ama anlayamadığım nokta bilgisayarında sadece 1 hard disk var değil mi? Çünkü test ettiğin hard disk 320GB gösteriyor.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2022-11-15 at 09.18.46.jpeg
    WhatsApp Image 2022-11-15 at 09.18.46.jpeg
    210 KB · Görüntüleme: 31
Bu sonuçlar benim bilgisayarımda ki HDD'nin elde ettiği sonuçlar. En üstteki iki sonuç diskin ulaşabileceği maksimum değerleri gösterir, 2. sütundakiler normal kullanım değerlerine daha yakındır. İki görseli karşılaştırınca senin hard diskin bazı yerlerde olması gerekenin yarı yarıya performans vermiş. Her şeyi geçtim 50 mb/snlik okuma hızı aşırı düşük durum böylese kasma takılmalar yaşayabilirsin.
Aldığın değerler benim 8 senelik laptopumda ki değerlere çok yakın ki o laptopta Windows bile çok ağır çalışıyor.

Ama anlayamadığım nokta bilgisayarında sadece 1 hard disk var değil mi? Çünkü test ettiğin hard disk 320GB gösteriyor.
1 tane var 1 tb lik

Technopat Haberler

Geri
Yukarı