R5 2600 4GHz üstü OC

Lynx126

Decapat
Arkadaşlar merhaba fotodaki sıcaklık boşta ki hali. R5 2600 ile 4GHz'de stock fan ile oyunda stabil 58 derece az daha zorlayıp 4.5GHz'i görür müyüm? Bence denenebilir ama ustalara sormakta fayda var. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Oynadığın oyuna göre değişir. Soğutucudan bağımsız R5 2600'ü 4.5 GHz'e OC yapamazsın. Maksimum göreceğin soğutman iyi bile olsa 4.2 GHz ki o da yüksek ihtimalle stabil olmayacaktır. 4.0 - 4.1 GHz o işlemcinin stabil OC değerleridir.

Arkadaşlar merhaba fotodaki sıcaklık boşta ki hali. R5 2600 ile 4GHz'de stock fan ile oyunda stabil 58 derece az daha zorlayıp 4.5GHz'i görür müyüm? Bence denenebilir ama ustalara sormakta fayda var. :)
Stok fanla 4.0GHz üstüne çıkmak sıcaklık açısından biraz riskli.

Soğutma konusunda sorun yok diye düşünürsek de ben R5 2600 kullanıyorum ve yüzlerce OC denemesi yaptım. 4.2GHz hızın üstüne çıkmak pek mümkün olmuyor. Çıkılsa bile bunun için işlemciye zarar verebilecek voltajlar vermek gerekiyor. Benim gördüğüm rekor X570 anakart ve iyi bir soğutma ile 4.4GHz gören donanım arşivi ki o da R5 1600AF kullanıyordu. 4.5GHz hiç görmedim.

IMG_20200621_022036.jpg

Oynadığın oyuna göre değişir. Soğutucudan bağımsız R5 2600'ü 4.5 GHz'e OC yapamazsın. Maksimum göreceğin soğutman iyi bile olsa 4.2 GHz ki o da yüksek ihtimalle stabil olmayacaktır. 4.0 - 4.1 GHz o işlemcinin stabil OC değerleridir.

Bu konularda pek bilgim olduğunu söyleyemem BIOS'ta 6GHz'e kadar ayarlanabiliyor belki sayısal olarak gösteriyordur veya sizin dediğiniz gibi sıcaklık baş ağrıtabilir o yüzden dahw üste çıkmak mümkün değil sizin dediğini göre.
Fotoğraf yok ki.
Aynı işlemci bende de VSR stock soğutucu ile mi yaptın?
Bir katkısı oldu mu?

Yolladım.

Son düzenleme:

Stok fan ile 4.5GHz yapamazsın yaptın çok şanslısın altın silikon gelmiş bu seferde Akil almaz sıcaklıklara ulaşırsın çünkü 1.5v a yakın bir değer vermen gerekir muhtemel oda aşağı yukarı senin işlemciyi 110W TDP'ye fırlatır muhtemel stok soğutucun bunu kaldıramaz %100'e bile getirsen kar etmez. Bende 2600 de 3600 de var 2600'ü 4.2GHz yaptığımda bile Arctic 34 ile 75 derecelere merdiven dayıyordu. Yaptığın OC oyunla ölçülmez stress testleriyle stabilliğini ölçersin OCCT, AIDA 64 vs. Oyunlar çünkü %10-50 arası kullanırlar genelde işlemciyi. İşlemciyi OCCT'ye bir sokup 10 dakika sonraki halinin güç, sıcaklık ve voltaj taraflarının fotoğraflarını atarsan bakalım bir değerler nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim üstteki mesajıma yanlış bilgilendirme veren moderatör arkadaş; benden sonra yazanlar da benim yazdığım, kastettiğim şeyleri yazmış. Neden onlara laf söz etmiyorsunuz?

Ayrıca Ryzenlerde all core 4.2GHZ üstüne O.C yapmak yukarıda yazdığım gibi imkansız gibi birşey.
Çok şanslıysanız (işlemci silikonunuz çok iyiyse) 4.3'te stabil çalıştırabilirsiniz. Bunun neresi yanlış?
@Jonathan North

Benim üstteki mesajıma yanlış bilgilendirme veren moderatör arkadaş; benden sonra yazanlar da benim yazdığım, kastettiğim şeyleri yazmış. Neden onlara laf söz etmiyorsunuz?

Ayrıca Ryzenlerde all core 4.2GHZ üstüne O.C yapmak yukarıda yazdığım gibi imkansız gibi birşey.
Çok şanslıysanız (işlemci silikonunuz çok iyiyse) 4.3'te stabil çalıştırabilirsiniz. Bunun neresi yanlış?
@Jonathan North

Hocam söylediklerinizde bir sıkıntı göremedim ben de, ancak Ryzen işlemcilerde 4.2 GHz'in üstüne çıkılamıyor derken biraz genel olmuş sanki, işlemci silikon kalitesine göre sıvı nitrojen denemeleriyle bazı üst seviye işlemciler nadir de olsa çıkabiliyor ama neticede stabil olmuyor vs gibi bir ifade kullansaydınız bir şey olmazdı diye düşünüyorum. Ama yine de yanlış bilgilendirme uyarısı gereksiz olmuş, ya benim dediğim gibi ince düşünen bir moderatör bunu yaptı ya da AMD fanboi bir eleman sizi raporladı. Kafanıza takmayın, salın gitsin, önemli bir durum değil, zaten neyin ne olduğunu hepimiz biliyoruz 🙂.

Hocam söylediklerinizde bir sıkıntı göremedim ben de, ancak Ryzen işlemcilerde 4.2 GHz'in üstüne çıkılamıyor derken biraz genel olmuş sanki, işlemci silikon kalitesine göre sıvı nitrojen denemeleriyle bazı üst seviye işlemciler nadir de olsa çıkabiliyor ama neticede stabil olmuyor vs gibi bir ifade kullansaydınız bir şey olmazdı diye düşünüyorum. Ama yine de yanlış bilgilendirme uyarısı gereksiz olmuş, ya benim dediğim gibi ince düşünen bir moderatör bunu yaptı ya da AMD fanboi bir eleman sizi raporladı. Kafanıza takmayın, salın gitsin, önemli bir durum değil, zaten neyin ne olduğunu hepimiz biliyoruz 🙂.
Evet o istisnai durumları bildiğim için çıkılsa dahi sorunlu oluyor demiştim. Neyse sorun yok. 😄

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı