Stok fanla 4.0GHz üstüne çıkmak sıcaklık açısından biraz riskli.Arkadaşlar merhaba fotodaki sıcaklık boşta ki hali. R5 2600 ile 4GHz'de stock fan ile oyunda stabil 58 derece az daha zorlayıp 4.5GHz'i görür müyüm? Bence denenebilir ama ustalara sormakta fayda var.![]()
Oynadığın oyuna göre değişir. Soğutucudan bağımsız R5 2600'ü 4.5 GHz'e OC yapamazsın. Maksimum göreceğin soğutman iyi bile olsa 4.2 GHz ki o da yüksek ihtimalle stabil olmayacaktır. 4.0 - 4.1 GHz o işlemcinin stabil OC değerleridir.
Fotoğraf yok ki.
Aynı işlemci bende de VSR stock soğutucu ile mi yaptın?
Bir katkısı oldu mu?
Arkadaşlar merhaba fotodaki sıcaklık boşta ki hali. R5 2600 ile 4GHz'de stock fan ile oyunda stabil 58 derece az daha zorlayıp 4.5GHz'i görür müyüm? Bence denenebilir ama ustalara sormakta fayda var.![]()
Benim üstteki mesajıma yanlış bilgilendirme veren moderatör arkadaş; benden sonra yazanlar da benim yazdığım, kastettiğim şeyleri yazmış. Neden onlara laf söz etmiyorsunuz?
Ayrıca Ryzenlerde all core 4.2GHZ üstüne O.C yapmak yukarıda yazdığım gibi imkansız gibi birşey.
Çok şanslıysanız (işlemci silikonunuz çok iyiyse) 4.3'te stabil çalıştırabilirsiniz. Bunun neresi yanlış?
@Jonathan North
Evet o istisnai durumları bildiğim için çıkılsa dahi sorunlu oluyor demiştim. Neyse sorun yok.Hocam söylediklerinizde bir sıkıntı göremedim ben de, ancak Ryzen işlemcilerde 4.2 GHz'in üstüne çıkılamıyor derken biraz genel olmuş sanki, işlemci silikon kalitesine göre sıvı nitrojen denemeleriyle bazı üst seviye işlemciler nadir de olsa çıkabiliyor ama neticede stabil olmuyor vs gibi bir ifade kullansaydınız bir şey olmazdı diye düşünüyorum. Ama yine de yanlış bilgilendirme uyarısı gereksiz olmuş, ya benim dediğim gibi ince düşünen bir moderatör bunu yaptı ya da AMD fanboi bir eleman sizi raporladı. Kafanıza takmayın, salın gitsin, önemli bir durum değil, zaten neyin ne olduğunu hepimiz biliyoruz.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.