R5 2600 85 derece sıcaklık

techislife

Kilopat
Anakartta default ayarlardan tek farklı olarak XMP'den 2933 MHz yaptım RAM'leri onun haricinde başka ayar yapmadım arkadaşlar. Ancak CPU sıcaklığım oyunlarda 85 dereceyi gördü. Rahatsız etmeye başladı biraz araştırmayla undervolt yapmam gerektiğini öğrendim. Nasıl yapacağım hakkında pek bir fikrim yok 3.8 GHz 1.125 volt değerini önermişler. Hazır rehber varsa atar mısınız yardımlarınızı bekliyorum.

(Anakart: MSI B450 Pro VDH Plus soğutucu stock soğutucu işlemcinin)

Çözüm
Driverlar kurulu termal macun soğutucuyla beraber gelen değiştirmem çok fark eder mi ?

Sadece voltaj değerini değiştirmem yeterli mi ? Ghz için ayrı bir şey yapmam gerekiyor mu yoksa kendini voltaj değerine göre ayarlıyor mu zaten ? Kusura bakma gerçekten bu konuyu hiç bilmiyorum.

Yavaş yavaş voltaj azalta azalta düşürebildiğin kadar düşür örneğin AUTO'da 1.35 ise ilk olarak 1.325 yap sonra 1.3. Her düşürdüğünde AIDA64 ile 15dk (daha fazlada yapabilirsin.) Sistem Kararlılık Testi yap. Gönderdiğim rehberdeki videonun 01:38 adımları izleyerek yapabilirsin.
Master Maker kullanıyorum. Eski macuna göre işlemci sıcaklığında 5, 6 derece fark var. Anakartının modeli yeni. Kendi içerisinde gelen yazılımda voltaj ayarlama olması lazım. Benim anakartımda vardı.

Anakartın bütün driverlarını kurdun mu?
Termal macununu değişmeni tavsiye ederim eğer bunu deneyip geçmez ise Cooler Master maker nano tavsiye ederim.
Driverlar kurulu termal macun soğutucuyla beraber gelen değiştirmem çok fark eder mi ?
Sadece voltaj değerini değiştirmem yeterli mi ? Ghz için ayrı bir şey yapmam gerekiyor mu yoksa kendini voltaj değerine göre ayarlıyor mu zaten ? Kusura bakma gerçekten bu konuyu hiç bilmiyorum.

Son düzenleme:

Yavaş yavaş voltaj azalta azalta düşürebildiğin kadar düşür örneğin AUTO'da 1.35 ise ilk olarak 1.325 yap sonra 1.3. Her düşürdüğünde AIDA64 ile 15dk (daha fazlada yapabilirsin.) Sistem Kararlılık Testi yap. Gönderdiğim rehberdeki videonun 01:38 adımları izleyerek yapabilirsin.

Çözüm
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı