R5 2600 CS:GO düşük CPU kullanımı

anakartın chipset sürücüleri yüklümü ? o.c işlemini biostan mı yoksa ryzen master üzerinden mi yaptın ? core performance boost, kapattınmı o.c işleminden önce ?

Sistem özelliklerini belirttim. Sence bu sistemin CS:GO gibi bir oyunu kaldıramaması saçma gelmiyor mu? Lütfen biraz daha bilgili olalım.

Tüm driverlar (Chipset,GPU,ses,ethernet vs.) güncel, bios(UEFI) dahil.

Başlatma seçeneklerim:
Kod:
-high -nojoy +mat_queue_mode 2 -threads 12 -novid -tickrate 128 -freq 144 +exec over_brave -processheap

CFG'em ektedir.

1- Bios üzerinden yaptım.
2- Hayır kapatmadım.

Dosya Ekleri

• over_brave - Kopya.txt
    12,3 KB · Görüntüleme: 163
Galiba bu sorun çözülemeyecek.

Maalesef değil. Dediğim gibi internetteki test videolarına bakarsanız görürsünüz. Orada full + full ayarlarda testleri gerçekleştiriyorlar.

Ki çözünürlüğü 1280x960'da alsam aynı değerler. Sadece ekran kartı kullanımı azalıyor.

Demek ki işlemcinizi sınırlayan bir şey var..
Oyunu -threads x koduyla başlatın. Kaç çekirdek varsa x yerine onu yazın.
Oyun içinde çoklu CPU ayarı etkin olmalı.
Oyun haricinde işlemciyi sınırlayan bir program VS varsa kaldırın.

Sistem özelliklerim:
  • Aorus RX 580 4G.
  • Ryzen 5 2600 - O.C. 3.85GHz.
  • Cooler Master tek fanlı sıvı soğutma.
  • 8x2 3000 MHz RAM.
  • ASUS TUF B450M.
Konuya gelirsek, CS:GO'da CPU kullanımı %17'inin üstüne çıkmıyor fakat hep 3.85 GHz hızında çalışıyor ve sıcaklığı 55 derecede seyrediyor. GPU ise %100 kullanım yapıyor 55 derece seyrediyor. CS:GO'da normalde almam gereken minimum FPS değeri 300 olması gerekirken, 100 ila 250 arasında seyrediyor. Ortalama 160.

Oyun grafik ayarları:
1920x1080 çözünürlük,
Gölge en düşük,
Model yüksek,
Efekt düşük,
Shader orta ayarlarında.

Sorunun CPU kullanımının bu kadar az olmasından kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Normalde %40'da seyretmesi gerekirken %17'nin üstüne geçmiyor ve internette bulunan tüm CS:GO rehberlerini gerçekleştirdim fakat nafile. Bu konuda yardımcı olacak varsa çok mutlu olurum.

Sorunu çözdün mü?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı