R5 2600 DOCP profili ısı sorunu

cyrule

Hectopat
Merhabalar,

aşağıdaki özelliklerde bir bilgisayara sahibim. DOCP profilini seçtikten sonra ısı problemi yaşıyorum.

Özellikler:

ASUS TUF B450-PLUS GAMING.
AMD Ryzen 5 2600.
G.Skill 16(2x8) 3200 MHz.
ASUS GeForce GTX 1660 Super 6 GB.
Frisby FC-8890G Coax 650W.

10 dakika GTA V oynadıktan sonra ısı değerleri:

DOCP Seçmeden:

Untitled.png

DOCP Sonrası:

Untitled2.png

DOCP ve Kasanın Ön Panelinin Çıkarıldıktan Sonrası:

onpanel.png

DOCP Profil Ayarları:
sosyal.jpg

sosyal2.jpg

Termal macunu yeni yeniledim. Bundan dolayı ısı probleminin kasadan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Sizin fikriniz nedir? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Kasa olarak da önerilere açığım Kasa+psu 700 TL bandında kasalar olabilir.

Teşekkürler.

Şimdi 700 TL'ye PSU ve kasa boşa olur. Zaten alacak olduğun mevcuttan öteye gitmeyebilir. Hele bir kasanın fotoğrafını iliştirirsen şuraya bir bakalım arkadaşım.

Ben aynı durumu yaşasaydım, sanırım daha az maliyetli çözüm olan kule tipi soğutucuya yönelirdim ilk olarak. Malum kurdan dolayı fiyatlar aldı başını gidiyor. PSU dahil kasalar da pek farklı durumda değil. Ben kule tipi soğutucuların incelemelerine baktığımda ( global incelemelere dikkat ettim genelde ) OC frekanslarda bayağı tatmin edici sıcaklık farklari yaratabiliyor. Tabi bu yine ana etken olan kasa hava akışı durumuna bağlı bence. Hava akışının sorunlu olduğuna eminseniz, ileride sorun yaşamaktansa daha maliyetli olanı seçmelisiniz. Özetle hangi yolu seçeceğinize karar vermeden önce temel sorunu bulmanızı öneririm. Çünkü alternatif 2 çözüm arasındaki fiyat farklı bayağı fazla.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı