R5 2600 GTX 1070 sistemde GPU az kullanılıyor

VendettaZxZ

Centipat
Katılım
29 Ocak 2023
Mesajlar
141
Çözümler
2
Öncelikle merhaba benim ikinci el GTX 1070 8 GB ve sıfır bir Ryzen 5 2600, 8 GB RAM'lik bir sistem topladım. Oyun oynarken oyunlarda her şeyin normal fakat ekran kartı kullanımının düşük olduğunu gördüm. Valorant'ta %8, 9 gibi maksimum 10'a ulaşıyordu. Başka kişilere danıştım yüksek ayara çekmemi söylediler. Fakat FPS'im düşük ve GPU kullanımı %17 oldu maksimum. RAM düşük olduğu içinmi böyle yoksa ekran kartında sorun mu var, darboğaz mı var?
 
Gpu Kullanımı Artmazmı.Ve Gpu Kullanımını Arttırmak İçin Ayarları Yükseltmek Dışında Ne Yapabilirim.
Valorant gibi FPS oyunlarında GPU kullanımı zaten düşüktür, o normal. RDR 2 Witcher 3 gibi oyunlarda GPU kullanımını arttırmak için ya grafikleri en yükseğe çekmelisiniz ( FPS iniz düşecektir) ya da işlemciyi değiştirmelisiniz.
 
Valorant gibi FPS oyunlarında GPU kullanımı zaten düşüktür, o normal. RDR 2 Witcher 3 gibi oyunlarda GPU kullanımını arttırmak için ya grafikleri en yükseğe çekmelisiniz ( FPS'iniz düşecektir) ya da işlemciyi değiştirmelisiniz.

Valorant'ın GPU kullanımı düşükte yüksek ayarlarda %17 anormal gibi.
 
Valorant'ın GPU kullanımı düşükte yüksek ayarlarda %17 anormal gibi.

Hocam Bu Ekran Kartını İkinci El Aldığım İçin mi Sorun Oldu. Oyun Testlerine Baktım Ve GPU Valorant'ta Bile %50, 60 oluyor en az Yani Ekran Kartında Bir sorun mu Var. Araştırdım R5 2600 1070'e darboğaz da yapmıyormuş RAM'i mi Yükselteyim Ekran Kartını mı Değiştireyim.
 
RAM yükseltirsen Valorant'ta büyük oranda FPS artışı yaşarsın GPU kullanımı için bir şey diyemiyoruım.
 
RAM yükseltirsen Valorant'ta büyük oranda FPS artışı yaşarsın GPU kullanımı için bir şey diyemiyoruım.

Hocam Ben şu an Rocket League İndirdin GPU Kullanımı %90 80 Falan şu an Bunda Sorun yok Valorant'ta FPS'im 150 120 Falan ama. Rocket League de en yüksekte 300 250. RAM'i de Yükseltsem sorun Kalmaz değil mi?
 

Geri
Yukarı