R5 2600 GTX 1660 Ti darboğaz

AMD işlemcileri hiçbir zaman kötülemedim, hatta Intel almak isteyenlere AMD önerdim. Burada lafım RTX 2080 besler diyerek laf edenler. Buna güvenerek 2600 aldım ve sonucu darboğaz oldu.

Anakart: Asus TUF B450m Plus

Şu videoyu incelemenizde fayda var. Recep Baltaş diye birisi var, bir inceleme yapmış.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

AMD işlemcileri hiçbir zaman kötülemedim hatta Intel almak isteyenlere AMD önerdim. Burada lafım RTX 2080 besler diyip laf edenler. Buna güvenerek 2600 aldım ve sonucu darboğaz oldu.

Anakart: Asus TUF B450m Plus
Adam yukarıda video atmış darboğaz söz konusu değil.

Bu şekilde konuşmaya devam edecekseniz konuyu terk edebilirsiniz. Oyunları 2K oynamıyorum o yüzden o incelemenin benim için çok bir önemi yok.

Videoları özellikle tarihi en yakın olanlardan seçmeye çalıştım. Bu adamların da sistemleri aynı işlemci ve aynı ekran kartı ama çok rahat oynuyorlar

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Ayrıca Technopat böyle bir sistem toplamıştı QP ile onun da analiz videosu var. Özellikle Fortnite yok ama diğer oyunlar var

Bu şekilde konuşmaya devam edecekseniz konuyu terk edebilirsiniz. Oyunları 2K oynamıyorum o yüzden o incelemenin benim için çok bir önemi yok.
Ne bu darboğaz bana açıklar mısın? Şahsen 1660 Ti kartından 10 FPS farkı olan bir ekran kartı kullanıyorum. Değerlere bakarak 2 tane olsa bile besleyebileceğini görüyorsun. MSI Afterburner programından sonuç almadan karar veremezsin. Ayrıca i3 9100F işlemcisinin tek çekirdek performansı R5 2600' den kötü. Arada az olsa da fark var. 4 FPS kadar. Darboğaz yok, olamaz sen içmişsindir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim yolladığım videodaki bir yorumda FPS düşmelerinden bahsedilmiş. Birisi motion blur kapalı olmalı yoksa FPS düşmesiları olur demiş.

Videoyu hazırlayan ise şöyle demiş.

It happens to me in the Fortnite, but in other games it doesn't happen to me.

Yani oyunla ilgili de bir sorun olma ihtimali var. Video biraz eski tarihli olsa bile.

Son düzenleyen: Moderatör:
120 FPS üstünü çoğu oyunda göremiyorum. Bunun sebebi ekran kartı da değil.
Bende de işlemci kullanımı yüzde 50-70 civarında. Drop yerken yüzde 100 oluyor. İşlemcinin gerçek kullanımını görmek istersen SMT kapatıp da dene derim.

Deneyeceğim.
Fortnite olmadığı için en az onun kadar işlemciye yük bindiren csgo oyununda deneyeceğim. JailBreak moduna giricem. Fazla kişi olsun diye. SMT kapalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…