R5 2600 hızını düşürüyor

Keenact

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

R5 2600 işlemcim, MSI B 450M Gaming Plus anakartım var. İşlemcimi OC'ladım 4.1 GHz 1.45 V. Voltaj fazla demeyin, azında sistem kapanıyor. İşlemcimi bir süre böyle kullandım. Bir sıkıntı olmuyordu fakat son zamanlarda işlemcimin kendini 3.4 GHz'e çektiğinin farkına vardım. OC işlemini BIOS'tan yapmıştım. Bu durumu fark ettiğimde Ryzen Master'dan profile 1'i seçip hızını tekrar 4.1 yapıyorum fakat uzun bir süre sonra fark ediyorum ki tekrar kendini 3.4 GHz'e çekmiş. Yine Ryzen Master sayesinde veya BIOS'a girip 4.1 gözüken hızı tekrar 4.1 yapıp kaydettiğimde sorun çözülüyor fakat bir süre sonra tekrar kendini 3.4 GHz'e sabitliyor. Sebebini bilen bana yardımcı olabilir mi?
Not: Voltaj düşmüyor 3.4 GHz'de bile 1.45 V devam ediyor. İşlemcimin boşta sıcaklığı yazın 35-50 derecelerde.

Son düzenleme:
Global C -state Control açık olabilir otomatik olarak kullanım olmadığında hızı düşürür BIOS'dan kapatabilirsiniz. Ama bence kapatmak gereksiz olur zaten kullanıcağınız zaman hızı artar.

Teşekkürler . Bencede keşke kullanmadığım zaman voltajıda düşürebilsem Ryzen Master dan sürekli profile değiştirsem sıkıntı olur mu ?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı