R5 2600 mü i5 8400 mü?

aranyhid

Hectopat
Daha fazla  
Ekran kartim GTX1060 6 GB. İşlemci+anakart için toplam bütçem 1400 TL. 1080p, 60 Hz monitör ile oynayacağım.

Stream, render işleriyle uğraşır mıyım bilmiyorum ileride ama su an oyle bir planim yok. Amacim sadece oyun. Oyun oynarken arkada Chrome/Spotify falan açık oluyor sık sık.

i5 8400 oyunlarda daha performansli ve fiyat olarak daha hesapli. Ama yeni cikan B360 modellerle o işlemciden yeterli faydalanabilir miyim? Fazlasina bütçem yetmiyor. Ayrıca Intel'in sürekli anakart degistirdigini duydum. Ben 3-5 sene bilgisayara RAM ekleme disinda bir sey dusunmuyorum.

R5 2600'un performansi daha az ama çift çekirdek olayindan dolayı ileriye dönük deniyor. Ayrica diğer tüm işlerde daha iyi. Ama fiyati biraz daha yüksek ayrica yabanci forumlarda 2600X daha cok övülüyor. X modelini alamam suan, o varken 2600 almam mantiksiz mi olur? Kisaca kafam baya karışık, ne yapacagim bilmiyorum. Sagolun simdiden.

Son düzenleyen: Moderatör:
R5 2600 ile İ5 8400 karşılaştırılması doğru değil. Yukarda söylendiği gibi. Artık İ5 9400 çıkınca bakacaz.

Intel 8. Ve 9. Nesil İşlemciler Ortaya Çıktı - Technopat

Ayrıca R5 2600 ile R5 2600X arasında fazla bir fiyat farkı yok. Alabilirseniz sadace performans olarak değil. Yanında gelen soğutucu olarakta fark var.

Son düzenleme:
Şuan ki Intel ve AMD seçeneklerinde Intel in herhangi bir avantajı yok bence. Ryzen 5 2600 İ7 8600K ile kıyaslanabilir. Çoklu çekirdek performansı çok yüksek. Ryzen 2600 şu tarih için en iyi tercihler arasında olucaktır.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı