R5 2600 OC ayarları nasıl olmalı?

Fena gitmiyor, bir sıkıntı göremedim.
Testi kapattım. Kapatmadan hemen önceki durum.
@Sir Benjamin hocam müsaitseniz işleme devam edebiliriz bugün saat 15.00'ten sonra. İster buradan yazın ister Discord'dan TeamViewer vereyim. Yardımcı olursanız mutlu olurum, sağ olun.

Dosya Ekleri

• 12.png
    12.png
    67 KB · Görüntüleme: 27
Son düzenleme:
Saat 17.00 gibi yardımcı olabilirim, o sırada siz de isterseniz 1.225v üzerinden denemeler yapın.

Gece epey deneme yaptım ama bir gafletle not almadım... En son 1.3V ayarında otomatik hızda bıraktım. Çünkü yaptığım denemelerde 3.8 GHz civarını elde etmek için epey voltaj vermem gerekiyordu ve sıcaklık 85 dereceye varıyordu testte. Voltaj düşürünce ise test sırasında görüntü gidiyor fakat kasa çalışmaya devam ediyordu. Şu anda 1.3V ile ne kadar hıza çıkıyor kendisi bilemiyorum. Eve geçince bakacağım. Tekrar teşekkür ediyorum, görüşmek üzere.

Tüm çekirdekler aktif iken 3.7GHz civarı veriyor o işlemci, en azından 3.9GHz yapıp tek çekirdek boost frekansına eşitlersek hatrı sayılır bir OC olur.

Tüm çekirdekler aktif iken 3.7GHz civarı veriyor o işlemci, en azından 3.9GHz yapıp tek çekirdek boost frekansına eşitlersek hatrı sayılır bir OC olur.
Tek çekirdek veya tüm çekirdekler ayrımını nereden yapacağım ki? Detaylı şekilde anlatma şansınız var mı? Buradan geç görüyoruz mesajları, isterseniz farklı bir kanaldan da iletişime geçebiliriz hocam.

Tek çekirdek veya tüm çekirdekler ayrımını nereden yapacağım ki? Detaylı şekilde anlatma şansınız var mı? Buradan geç görüyoruz mesajları, isterseniz farklı bir kanaldan da iletişime geçebiliriz hocam.

Özel iletişim adresi vermek yasak olduğu için buradan devam etmek zorundayız ne yazık ki.

Onun BIOS'tan bir ayarı vardı, unuttum şimdi adını. Ama CPU Frequency kısmına değer giriyorsanız All-Core olur zaten.

Gigabyte BIOS ayarlarını hatırlamıyorum ama Ryzen Master üzerinden tek çekirdek profil olarak kaydedip kullanabilirsin ama uğraşmak gerekiyor PC her yeniden başladığında profili aktif etmen gerekiyor.
Ryzen Master 5600x işlemcisi olan arkadaşımda çok sade bir arayüzle çalışıyordu. Bende çok karmaşıktı ve sildim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı