R5 2600 OC ayarları nasıl olmalı?

Güncel sürüm her ikisi de. İşlemci modeli farklı olunca mı böyle yapıyor ne yapıyor anlamadım. Eğer o program üzerinden en verimli OC ayarlarını biliyorsanız indirip denerim. Ama dediğim gibi bendeki arayüz bir karmaşık.

Güncel sürüm her ikisi de. İşlemci modeli farklı olunca mı böyle yapıyor ne yapıyor anlamadım. Eğer o program üzerinden en verimli OC ayarlarını biliyorsanız indirip denerim. Ama dediğim gibi bendeki arayüz bir karmaşık.

Böyle değil mi?

1647978842529.png

Evet bendeki böyle ama arkadaşımda çok daha sade ve basit bir arayüz vardı. Orda ayarladık ve stabil şekilde kullandı. Her neyse ben en son 3.7 GHz için 1.2V verdim BIOS'ta. Bu civarlarda stabil görünüyor test tamamlanmadı.

Basic View'dan bakıyor demek ki arkadaşın, bu resimde olan Advanced View.

3.9GHz 1.3v olur mu?
Olmamıştı o hocam. Keşke tüm denemeleri not alsaydım işimiz daha kolay olurdu ama zaman buldukça not alarak yapacağım. Bugünlük son sorum şu tek çekirdek tüm çekirdek olayı ile ilgili. Hangisi darboğaz konusunda daha çok işimize yarar? Tek çekirdek OC araştırayım eğer o daha iyi olacaksa.

Unutmadan bir de 4500 liraya 5800x var ama Amazon'un bir türlü getiremediği ve getiremediği için de iade edemediği 3070 Ti iade olmadı. Bütçeyi zorlayıp almaya değerse onu alayım 2600 ile OC macerası son bulsun. Ne dersiniz değer mi bütçe zorlamaya? Fiyat ne kadar dip?
Ryzen 7 5700x daha düşük TDP ve fiyatla çıkacakmış. Yine o da 4500 civarına gelir diye tahmin ediyorum. 5800x daha üstün ama 105W, diğeri 65W. Yanlış anlamıyorsan daha az ısınıyor ve bu da OC için daha uygun demek. Şimdi böyle bakınca ya 5800x indirimli fiyattan alınacak ya da 2600 ile idare edip 5700x alınacak.

Son düzenleme:
5700X daha uygun olur, 3700X/3800X ikilisi arasındaki ilişkinin aynısı olur. Aralarında yanlışım yoksa sadece 100-200MHz var, bir de TDP farkı.

Bugünlük son sorum şu tek çekirdek tüm çekirdek olayı ile ilgili. Hangisi darboğaz konusunda daha çok işimize yarar? Tek çekirdek OC araştırayım eğer o daha iyi olacaksa.

Oyunlar hala tek çekirdek optimize çoğunlukla, bu yüzden hep işlemci için girilen Boost değerinin en azından 200MHz üstüne çıkarmaya çalışırım işlemciyi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı