R5 2600 Overclock Sorunu

Makaleler
2
Daha fazla  
Meslek
Gümrük Muhafaza Memuru
Arkadaşlar anakartım ASRock B450M-HDV R4.0. Maksimum 4GHz görüyorum, voltaj 1.31875V. 4GHz'n üstü için hangi voltajı denediysem deneyeyim, AIDA64 testinden geçemedi. MSI B450 Tomahawk Max'a geçsem bir değişiklik olur mu? Acaba sorun anakartta mı, yoksa işlemcinin maksimum performansı bu mu? Nasıl anlarız? Ne önerirsiniz? 4.2GHz'de stabil çalışsa yetecek bana.

Son düzenleyen: Moderatör:
O voltaj az geliyordur. 4.2 için 1.4 ve üzeri görenler var. Stok soğutucu kullanıyorsanız 1.4 e pek yaklaşmayın.

Bende de aynı işlemci ve anakart var. 1.4v da denedim 4.2ghz için ama olmadı stabil değildi. Ben de Tomahawk düşünüyorum ama bu overclock performansımı artırır mı emin değilim. Var mı bilen tecrübe eden? 4ghz üzerine çıkamaması Asrock'tan anakarttan dolayı olabilir mi çünkü anakart baya giriş seviyesi?
Voltaj az geliyor olabilir. Aynı zamanda işlemci silikonu ile alakalı bir durum. Eğer silikon kaliteli ise 4.2 değerine çıkabilirsiniz. Ben şahsen ne kadar voltaj verirsem vereyim 4.1 üstünü göremedim.

RYZEN MASTER'da 4.2 ghz için uygun voltajı verip apply&and test dediğimde kısa bi stres testine sokuyor ve başarılı diyor. Ancak AİDA64'ten 4ghz üstü hiçbir zaman geçemedi. Silikon kalitesi de bir faktör ama problemin anakartın kapasitesinden kaynaklanma ihtimali var mıdır?
Yani Ryzen Master örneğini işlemcinin 4.2ghz'ı görebildiğini gösterip göstermediğini öğrenmek için verdim.

Son düzenleme:
Bende de aynı işlemci ve anakart var. 1.4v da denedim 4.2ghz için ama olmadı stabil değildi. Ben de Tomahawk düşünüyorum ama bu overclock performansımı artırır mı emin değilim. Var mı bilen tecrübe eden? 4ghz üzerine çıkamaması Asrock'tan anakarttan dolayı olabilir mi çünkü anakart baya giriş seviyesi?
Anakart etkilemez, işlemcinin silikon kalitesi etkiler. Her işlemci aynı değerlerde üretilecek diye bir şey yok. İşlemcinin limiti oymuş demek ki daha üstünü voltaj istiyor. Anakart pek etki etmez buna en fazla VRM ler ısınınca frekans kesmeye başlar ki 1.3 voltaj da o anakartın o kadar da yetersiz kalacağını düşünmüyorum.

Stabiliteyi anakart, güç kaynağı ve işlemci belirler. Bu videoda eskiden aynı işlemciyle çıkmadığı hıza x570 anakartla tek seferde çıkıyor. Bu seninde çıkacağın anlamına gelmez ve ayrıca sağlam bir soğutucuya sahip olman lazım. Bana sorarsan denemeye değmez.

Stabiliteyi anakart, güç kaynağı ve işlemci belirler. Bu videoda eskiden aynı işlemciyle çıkmadığı hıza x570 anakartla tek seferde çıkıyor. Bu seninde çıkacağın anlamına gelmez ve ayrıca sağlam bir soğutucuya sahip olman lazım. Bana sorarsan denemeye değmez.

Bende cooler master 120ml sıvı soğutucu var, MSI Tomahawk alıp şansımı denesem mi diye düşünüyorum...

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı