R5 2600 R9 380 Sistemde FPS Düşmeleri

Nestherr

Centipat
Merhaba arkadaşlar Ağır oyunlarda özellikle GTA 5'de çok oluyor FPS değerlerim 70-75 arası stabil iken birden 30'lara düşüyor ve 20 saniye falan öyle kalıp düzeliyor Afterburner'de izlediğim kadarıyla ekran kartım Max 71 derece işlemcim ise Max 66 dereceyi görüyor ve bu olay olduğu anda ekran kartım ve işlemcinin kullanım oranlarında ve MHz'lerinde düşme olduğunu görmüyorum. Sorunun ne kaynaklı olabileceği hakkında bilgi verebilir misiniz arkadaşlar teşekkür ediyorum şimdiden.

R9 380 4 GB
Ryzen 5 2600
A320M HD
8 GB 3000MHz RAM
(Oyun HDD'de)

Son düzenleyen: Moderatör:
Güç modlarının hiçbiri kısıkda değil afterburner ile kontrol ettim oyun esnasında ekran kartım ve işlemcim extra bir sıcaklıkta değil ve kullanım değerleri de düşmüyor o 20 saniyelik bölümde sonra kendi kendine geçiyor özellikle de gta5 de oluyor bu sorun ve birtürlü bulamıyorum sorunun neyden kaynaklandığını :(
ve eklemek istiyorum oyunu aşağıya alıp 3-4 saniye bekleyip açınca da düzeliyor bunu yapmaz isem oyunda durduğumda 20-25 saniyeyi alıyor düzelmesi ekran kartı sıcaklığı 70 lerden 67-68 e düşüyor ve kendiliğinden geçiyor ama bu sıcaklıklar bu durumu yaratacak kadar yüksek sıcaklıklar olduğunu da düşünmüyorum sıcaklık belki de fps 70 lerden 35 e düşüyor diye de düşüyor olabilir diye düşünüyorum ve sorunun ne olduğu hala muamma

arkadaşların konusunda oyun odaklı bakmışlar lol de ben de lolde hiçbir sorun olmuyor sadece yüksek güç gerektiren oyunlarda oluyor sorunum çok zor bulması sorunu
Kesin olmamakla beraber ek 8 GB RAM takviyesi ve SSD'ye kurulum sorununuzu çözebilir. Yediğim dropların çoğunluğunu ben SSD'ye kurulum ile çözmüştüm. 8 GB RAM ise yetersiz kalabiliyor artık.

ram kullanımına da bakıyordum oyun esnasında 8 gb ye hiç dayanmadı 7000 7400 leri gördü en fazla ki zaten rami çok zorlayacak oyunlarda da değilim bu sorunu yaşayan çoğu kişiler ısı dan yaşıyor ama ısılar da absürt derece yüksekte değil ve kullanım oranları da düşmüyor gpu ve cpu nun çok karışık cidden "

ram kullanımına da bakıyordum oyun esnasında 8 gb ye hiç dayanmadı 7000 7400 leri gördü en fazla ki zaten rami çok zorlayacak oyunlarda da değilim bu sorunu yaşayan çoğu kişiler ısı dan yaşıyor ama ısılar da absürt derece yüksekte değil ve kullanım oranları da düşmüyor gpu ve cpu nun çok karışık cidden "
Sıcaklık değerleriniz gayet iyi durumda. Sorununuz yazılımsal bir sıkıntı değilse ilk başta SSD'ye kurup denemelisiniz. Sorun devam ederse büyük ihtimal RAM ile alakalıdır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı