R5 2600 - RX 5700XT sistem her oyunda drop yaşatıyor

onlyracless

Yoctopat
Daha fazla  
Herkese selam,

Sistem özelliklerim:
Ryzen 5 2600 işlemci.
MSI B450M-A Pro.
2x8 GB XPG RAM 3000MHz.
ASUS ROG STRIX RX 5700 XT 8 GB.
250 GB M.2 SSD.

Gibi bir sistemim var fakat oyunlarda drop yiyorum ve bunun sebebini ciddi anlamda anlayamıyorum. Yardımcı olabilecek var mıdır?

Şu anlık test ettiğim escape from tarkovda ateş ederken / ekstradan PUBG de ve FIFA da bazı ekran geçişlerinde // bazen de Windows'ta gezinirken
SSD boyutunuz biraz küçük gibi, ekstradan HDD kullanıyorsanız oyunları SSD'ye kurmayı deneyin, kullanmıyorsanız disk doluluğundan da sistem yavaş çalışıyor olabilir.

Hepsi değil tabii ki ama Escape from Tarkov SSD'de
Oyunu yeni indirdiysen shader caching yapıyor olabilir biraz oyna droplar azalabilir. Ekran kartı driver'ını güncelleyince de shader cache'ler sıfırlanıyor yakın zamanda güncelleme yaptıysan ondan da olabilir. Eğer bunlardan hiçbiri değilse ekran kartı driver'ını DDU ile sil ve benim önerim 23.5.1 sürümünü indir en stabili bu gözlemlerime göre.

GPU yaklaşık 45 50 derece arası CPU da 60

Oyunu yeni indirdiysen shader caching yapıyor olabilir biraz oyna droplar azalabilir. Ekran kartı Driver'ını güncelleyince de shader Cache'ler sıfırlanıyor yakın zamanda güncelleme yaptıysan ondan da olabilir. Eğer bunlardan hiçbiri değilse ekran kartı Driver'ını DDU ile sil ve benim önerim 23.5.1 sürümünü indir en stabili bu gözlemlerime göre.

Ekran kartını yeni taktım belki de ondan olabilir teşekkürler

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı