Çözüldü R5 2600 Sistem Aniden Kapanma Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

A. Velestine

Decapat
Selam Technopat ahalisi,

İlk çıktığında DADG2 sistemini satın almıştım. Sistemim;

8X2 GB RAM
R5 2600
B450M anakart MSI
Sapphire RX590 Special Edition
Cooler Master MB520 500W
1 TB HDD Seagate
240 GB SSD Adata

Sorunuma gelecek olursak oyuna girerken (oyun fark etmiyor) bilgisayar aniden kendini kapatıyor. Siyah ekranda kalıyor, fanlar dönmeye devam ediyor. Anakartın beyaz ışığı yanıp kalıyor. Sorun nedir sizce?

Not: Bu sorunu nadiren yaşıyorum. Haftada 1'dir belkide.

Belli bir oyunda mı yoksa tüm oyunlarda mı oluyor. Tek oyunda oluyorsa sorun oyunda olabilir. Farklı oyunlarda da oluyorsa ekran kartı sürücüsünü güncelleyebilirsiniz.
Bir de bilgisayarın gerçekten kapanıp kapanmadığını klavyedeki num lock tuşuna basarak da anlayabilirsiniz. Num lock tuşuna bastığınızda klavyedeki num lock ışığı yanıp sönüyorsa bilgisayar çalışıyor ama görüntüyü veremiyordur. Yanıp sönmüyorsa bilgisayar aktif değil demektir.

Sonra birdaha açılmıyor kanka acı haberi vereyim. Anakart ya da işlemci arızası hemen yolla çok geçmeden garantiye.

Her oyunda yapıyor. Bilgisayar reset atıyor birden ama sanırım anakart kendini devreye sokamıyor. Anakart üzerindeki beyaz ışık yanılı kalıyor, fanlar vs. çalışıyor.

Çok çok nadir oluyor bu sorun, haftada 1 anca.
Sonra birdaha açılmıyor kanka acı haberi vereyim. Anakart ya da işlemci arızası hemen yolla çok geçmeden garantiye.
Evet anakart devreye giremiyor sanırım. Boot mu diyorsunuz ne diyorsanız artık tam bilmiyorum.

Bilgisayar açılırken anakart devreye girerken beyaz ışığı yanıp kısa süre içinde sönüyor normalde. Ve bilgisayar açılıyor. Fakat bu hatayla karşılaşınca o beyaz ışık sabit şekilde duruyor. Tekrar açılması için kasadan restartlamam gerekiyor.

Ama çok nadir yaşıyorum bunu.
@Recep Baltaş
Yardım lazım Technopat.

Dostum recep abin bu işe bakmaz benim bu konu ile alakalı 10 kere acmisligim var o Ryzen diye öneren herkes yok oldu arada gelip Intel'de arıza çıkarsa sorun yok AMD'de çıkarsa sorun diyorlar ama forum AMD arızası kaynıyor yaşayanlar tekrar öneriyor .

Allah aşkına, ne alaka?

i5 6500 sistemimi ilk topladığımda da buna benzer sorun yaşıyordum. 2 kere garantiye vermeme rağmen düzelmemişti. Skylake işlemcilerin sorunuymuş, gelen BİOS güncellemesiyle düzelmişti. BİOS güncellemesi yapmadıysanız, yapmanızı öneririm. Devam ederse en iyi yöntem garantiye yollamanız.
Bende daha önce yaşıyordum. Güç kaynağı arızalanmış ondan yapıyordu.
Usta sizinki güç kaynağından olmayabilir bu arada. İmzanızdaki i5 6500'ü kullanıyorsanız bu işlemciler ilk çıktığında bir sorunu vardı. Aynen benim de 2 kere garantiye gitti PSU'dan dolayı dediler ama sorun BİOS güncellemesiyle düzeldi. Nasıl anladınız derseniz yeni gelen BİOS güncellemesinin açıklamasında şunlar yazıyordu:
- Patched Ghost problem.
- Updated CPU microcode(0x7C).

BIOS'um güncel.

Birde bu sorunu en son yaşayalım 6-7 gün geçmiştir. Ki her gün oyun oynarım. Çok nadir olduğu içinde garantiye göndermek istemiyorum şu an.
Bende daha önce yaşıyordum. Güç kaynağı arızalanmış ondan yapıyordu.
Tam olarak nasıl bir sorundu sizin?
İşlemci ile alakalı olduğunu düşünmüyorum. Anakart sistemi başlatamıyor gibi duruyor. Beyaz ışık yanıp kaldığı için düşünüyorum tabi bunu.

Ama dediğim gibi haftada 1 kez anca oluyor bu.

Benim sistemde öyleydi hiç açılmıyor artık. Benimkinde hiçbir ışık yanmadığı için anakart şüphe ettim ama sizin CPU ışığı yanıyormuş bence çok geçmeden yollayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…