Çözüldü R5 2600 Sistem Aniden Kapanma Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

A. Velestine

Decapat
Selam Technopat ahalisi,

İlk çıktığında DADG2 sistemini satın almıştım. Sistemim;

8X2 GB RAM
R5 2600
B450M anakart MSI
Sapphire RX590 Special Edition
Cooler Master MB520 500W
1 TB HDD Seagate
240 GB SSD Adata

Sorunuma gelecek olursak oyuna girerken (oyun fark etmiyor) bilgisayar aniden kendini kapatıyor. Siyah ekranda kalıyor, fanlar dönmeye devam ediyor. Anakartın beyaz ışığı yanıp kalıyor. Sorun nedir sizce?

Not: Bu sorunu nadiren yaşıyorum. Haftada 1'dir belkide.

Benim sistemde öyleydi hiç açılmıyor artık. Benimkinde hiçbir ışık yanmadığı için anakart şüphe ettim ama sizin CPU ışığı yanıyormuş bence çok geçmeden yollayın.
Yalnız benim işlemci ışığı yanmıyor. Anakart üzerinde beyaz bir led yanıp sönüyor sadece açılırken.

Bu hatayı aldığımda da o led ışık yanılı şekilde kalıyor.

Edit:CPU ışığı yanıyormuş doğru diyorsun.

Az önce yine yaşadım bu sorunu bu sefer oyunda değil yputube'da video izlerken

@Lemi Galip el at reis sorun nedir?
@Recep Baltaş

Kanka bu sorunu çözemedim bende garantiye yolladim ben anakarttan şüphe ettim. Çünkü chipset arızası gibi duruyor ve AMD chipsetlerde rastlanabiliyor yabancı bir sitede okudum şöyle yazılmış AMD anakartlarda yani uyumlu, kontrollerin iyi yapıldığına inanmadığım topladığı 6 sistemin 3ü sorunlu 3ü düzgün çıktığını donma, kitlenme, açıklama gibi durumlar olduğu anakart değişince sorunların ortadan kalktığı, diğer bir sitede ise sorunun işlemci değişimi ile düzeldiği. Bizim yapacağımız bisey yok dostum acilen yolla vakit geçirme.
Yalnız açılırken hepsi sıra ile yanıyor açılınca sonuyor ise sorun yok devamlı yanık kalacak.

Yeni ise o sisteme yeter o PSU sorun yapmaz. Anakart gibi geliyor, senin olay ile benim olay birbirine benziyor ben bugün yolladim garantiye.
Benim pek yollayasım yok şu an açıkması. Haftada 1 filan olduğundan pek takmıyorum.

Sistem yeni sayılır 2-3 ay oldu , tamamen bozulana kadar vermemeyi düşünüyorum açıkçası

Benim pek yollayasım yok şu an açıkması. Haftada 1 filan olduğundan pek takmıyorum.

Sistem yeni sayılır 2-3 ay oldu , tamamen bozulana kadar vermemeyi düşünüyorum açıkçası
Sen bilirsin lakin ilerde kullanıcı hatası ne diye laf ederlerse pişman olursun aldiğimda var dediğinde bu kadar niye bekledin derler yani.

Hocam güç kaynağı başka bilgisayarlarda da aynı sorunu çıkardı. Zaten geçenlerde de i5 6500 yandı. İntel yerine i5 6600 gönderiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…