R5 2600 sistem kendini resetliyor

Riontic

Decapat
Merhaba arkadaşlar, 5 ay önce aldığım ve sorunsuz kullandığım sistem son 1 hafta da 2 kez aynı sorunu yaşattı bana. Bilgisayarı yoracak oyun oynamıyorum. LoL ve Valorant oynuyorum. Sorunum şu 2 seferdir YouTube'da video izlerken birden ekran ve ses donuyor ve 2, 3 sn sonra kendini resetliyor bilgisayar. Problem sizce nedendir ve nasıl çözebiliriz?
Sistem özellikleri;
ASUS Dragon B450M (4400HZ) OC.
ASUS TUF 1660 Super ekran kartı.
Ryzen 2600 işlemci.
XPG 2x8 3000MHz CL16 RAM.
Toshiba 480 GB SSD.
Corsair vs 550 80+ PSU.
Corsair SPEC-05 kasa.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı problem bende de var, arada bir PC açıldıktan 5-10 saniye arası kitlenip resetleniyor, konunun takibindeyim.

Ekran kartı ile alakalı olabilir. Harici ekran kartını söküp Onboard'a bağlayın ve o şekilde video izlemeyi deneyin.
Ekran kartı ile alakalı olsa oyunlar da reset atmaz mıydı? Oyunlardayken hiç bir sorun olmuyor twitch youtube gibi sayfalara giriş yaparken ani 1 2 sn donup sonra resetlenıyor? Sorunun RAMlerde olma ihtimali var mıdır?

Ekran kartı ile alakalı olsa oyunlar da reset atmaz mıydı? Oyunlardayken hiç bir sorun olmuyor twitch youtube gibi sayfalara giriş yaparken ani 1 2 sn donup sonra resetlenıyor? Sorunun RAMlerde olma ihtimali var mıdır?
Çözüm bulabildiniz mi hocam ?

Windows 11 kullanıyorsanız ondan dolayı olabilir. Bende de oluyordu Windows 10 kurdum düzeldi.

Windows 11 de bazı problemlerin olduğunu duyduğum için geçiş yapmadım hocam. Hala daha Windows 10 en son sürümünü kullanıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…