R5 2600 sistem LoL'de sabit ve düşük FPS

Bay Ares

Megapat
Daha fazla  
Selamlar. Oyun için kullandığım 2. bilgisayarım son zamanlarda beni çok yormaya başladı. Önce donmalar, donma sonrası "dırrrttt" sesiyle birlikte kendini resetlemesi. Power tuşuna basılı tutup kapatıp sonra açmazsam açılmıyor bile. Ve son günlerde LoL oynarken ortalama 200-250 FPS değerlerini görmeme rağmen branda 13-16 FPS değerine düşüyor ve mouse bile takılarak hareket ediyor. Bu sorun bilgisayarı resetledikten sonra düzeliyordu ama son 3 seferdir artık resetten sonra bile düzelmiyor. Sizce bu sorunun çözümü nedir?

Sistemim:
  • R5 2600.
  • RX 570.
  • M.2 SSD.
  • 8 GB 3200 MHz.
  • Windows 10.
Ekran kartı sürücüsü güncel ve Radeon chill kapalı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar. Oyun için kullandığım 2. bilgisayarım son zamanlarda beni çok yormaya başladı. Önce donmalar, donma sonrası "dırrrttt" sesiyle birlikte kendini resetlemesi. Power tuşuna basılı tutup kapatıp sonra açmazsam açılmıyor bile. Ve son günlerde LoL oynarken ortalama 200-250 FPS değerlerini görmeme rağmen branda 13-16 FPS değerine düşüyor ve mouse bile takılarak hareket ediyor. Bu sorun bilgisayarı resetledikten sonra düzeliyordu ama son 3 seferdir artık resetten sonra bile düzelmiyor. Sizce bu sorunun çözümü nedir?

Sistemim:
  • R5 2600.
  • RX 570.
  • M.2 SSD.
  • 8 GB 3200 MHz.
  • Windows 10.
Ekran kartının garantisi varmı?

Sistemim:
  • R5 2600.
  • RX 570.
  • M.2 SSD.
  • 8 GB 3200 MHz.
  • Windows 10.
İşlemciniz ısındığından bu olay olabilir.

Sistemim:
  • R5 2600.
  • RX 570.
  • M.2 SSD.
  • 8 GB 3200 MHz.
  • Windows 10.

PSU ne?

İşlemciniz ısındığından bu olay olabilir.
Yani işlemcinin kendi stok fanını kullanıyorum. Kasada 3 tane de soğutma fanı var.
PSU bu. Kaç Watt olduğunu bilmiyorum hazır sistem almıştım. Üzerinde illaki yazıyordur ama yazan taraf kapalı sanırım söküp bakmam lazım onu da şu an yapamam yapınca güncellerim.
Ekran kartının garantisi varmı?
Ya zamanında Unlost'un hazır sistemiydi bu bir arkadaşim önermişti almıştim. 2 seneden fazla oldu sanırım alalı garantisi hâlâ var mı bilmiyorum.

Dosya Ekleri

• 20210426_212451.jpg
    20210426_212451.jpg
    282,2 KB · Görüntüleme: 25
Son düzenleme:
Riot desteğe yazarsanız belki yardımcı olabilirler. Çünkü son güncellemelerden sonra bazı sıkıntılar oluşmaya başladı hem bende hem arkadaşlarımda.

Daha önce eski laptopumda sizdeki sorun vardı ve ASUS destek sorunun yazılımsal olduğunu söylemişti. Farklı sürüm ekran kartı sürücüsü yüklemeyi deneyebilirsin ben öyle çözmüştüm.

Riot desteğe yazarsanız belki yardımcı olabilirler. Çünkü son güncellemelerden sonra bazı sıkıntılar oluşmaya başladı hem bende hem arkadaşlarımda.

Daha önce eski laptopumda sizdeki sorun vardı ve ASUS destek sorunun yazılımsal olduğunu söylemişti. Farklı sürüm ekran kartı sürücüsü yüklemeyi deneyebilirsin ben öyle çözmüştüm.
Mantıklı geldi çünkü gta 5 falan da oynuyorum sıfır sıkıntı.
Konuyu güncellemek isterim. Öncelikle PSU 500 Watt. Bugün sabah bilgisayarın BIOS sürümünü güncelledim. Tertemiz bir format attım. Chipset'ini de güncelledim. Ekran kartı driver'ını manuel olarak el ile son sürüm olarak kurdum. Belki de elimden gelen her şeyi yaptım. Sorun düzelmiştir umuduyla LoL yükleyip 1 2 maç attım ve yine aynı sorunla karşilaştım.. 300 FPS oyun oynarken birden bire 13 FPS'e düşüyor ve reset atmadan asla düzelmiyor. Buarada bilgisayarı rahatca kullanabiliyorum alt+tab falan atıp. Delirmek üzereyim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı