@plexies geç dönüş için kusura bakmayın. Yeni bakabildim. Ekran kartı testiyle başlayayım: Neden 1 dakikada otomatik kapandığını bilmiyorum. Birkaç tahmin yürütebilirim sadece;
-Ekran kartı kaynaklı problem olabilir.
-Yazılım kaynaklı problem olabilir.
-Yazılımın hata bulması sonucunda sorun olabilir. (Güvenli olması açısından testi durdurması gibi.)
Benim fikrim, ikinci söylediğimden yana. Güvenlik açısından durduracak sıcaklığa ulaşmamış kartınız. Bu durumda FurMark yerine başka bir test yazılımı kullanmanızı önerebilirdim. Mümkünse benchmark yazılımı. (Superposition, Valley gibi.)
2) SSD'nin yazma değeri aşırı düşük. Firmware güncellemesi yapılması gerekirdi.
3) Gri ekran; bu sorunu kendi sistemimde yaşadığım zamanlarda sorun güç kaynağı yüzündendi. Sebebi de yeterli gücü karta verememesi veya sistem için artık yeterli güç üretememesiydi. Tabii ki de sorun bundan kaynaklı demiyorum, eğer güç kaynağınız iyi bir kaynaksa diğer çözümü deneyin.
- Eski sürücülerin çakışması sonucu bu duruma düşüyor da olabilir. Bunun için DDU ile güncel sürücüyü kaldırıp tekrar kurmanız gerekirdi.
Aniden çökmelerin sebebi de genel sistem parçalarında bozukluk olduğunu veya Windows'ta sorun olabileceğini düşündürtüyor bana.
@Rioyumben elinden geleni yapmış gibi görünüyor ancak biraz kolaya kaçmış gibi. Birkaç test isteyip direkt format demen böyle düşündürttü. Yine de işe yarayabilir.