Selamlar. Son 3 4 gün içinde 2 kere mavi ekran aldım; birisi MEMORY_MANAGEMENT, diğeri DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL hatası. Pek anlamadığım için neyi düzeltmem gerektiğimden emin değilim, son günlerde bir parça değişikliği yapmadım sisteme, uzun süredir stabil kullandığım sistem.
Minidump dosyaları, bilgisayarınız mavi ekran verdiğinde belleğin ufak bir dökümünü barındıran dosyalardır. Bunları analiz ederek mavi ekran hatalarının nedenini öğrenebiliriz. Minidump dosyaları C:\Windows\Minidump klasöründe bulunur ve DMP uzantılıdır. Bu dosyaları sizden istediğimizde...
Söylediğiniz disk testini yaptım hard disk taraması bitmeden kırmızılar belirmeye başladı bile, sorun kaynağı kesinlikle hard disk diyebilir miyiz? Ve ayrıca bu hard disk tamamen çöpmü oldu onarım gibi bir şansım var mı?
İlk bu hataları aldığımda RAM kaynaklı sanmıştım RAM'leri Windows bellek tanılaması ile tarattım bir sorun bulamadım sonra tek tek takıp sistemi çalıştırdım, tek RAM devam ettiğimde 2 3 gün sorun olmadı ama yine mavi ekran hatası alınca bu gönderiyi açtım RAM'ler de sorun yok mu o zaman veya illa bu Memtest daha güvenilir bir sonuçmu verir.
Söylediğiniz disk testini yaptım hard disk taraması bitmeden kırmızılar belirmeye başladı bile, sorun kaynağı kesinlikle hard disk diyebilir miyiz? Ve ayrıca bu hard disk tamamen çöpmü oldu onarım gibi bir şansım var mı?
SMART verilerine göre bad sector oluşumları yazılımsal görünüyor. Low Level Format çözecektir.
Bu işlem HDD'yi komple sıfırlar, önemli verilerini almayı unutma.
SSD'de 1 tane CRC hatası oluşmuş ama önemsiz. SSD'de bir sorun yok gibi.
Öncelikle herkese iyi günler, bugün sizlere eski bir laptopun içinden alıp yaşama geri döndürdüğüm bir HDD'den bahsedeceğim. Öncelikle diskin modeli FUJITSU MJA2250BH G2 ve teknik bilgileri hemen aşağıda mevcut. Diski alıp sistemime taktığımda HD Tune uygulaması bir adet hatalı sektör tespit...
İlk bu hataları aldığımda RAM kaynaklı sanmıştım RAM'leri Windows bellek tanılaması ile tarattım bir sorun bulamadım sonra tek tek takıp sistemi çalıştırdım, tek RAM devam ettiğimde 2 3 gün sorun olmadı ama yine mavi ekran hatası alınca bu gönderiyi açtım RAM'ler de sorun yok mu o zaman veya illa bu Memtest daha güvenilir bir sonuçmu verir.
Şimdi gördüm pardon teşekkürler yeniden.
Bir şey daha kafama takıldı, elimde bozuk diye kullanmadığım bir hard disk daha vardı ona da bu dediğiniz testleri uyguladım, bu sarılarda mı yazılımsal bir sorundur? LLF işleminden sonra çözülürmü sizce.
Şimdi gördüm pardon teşekkürler yeniden.
Bir şey daha kafama takıldı, elimde bozuk diye kullanmadığım bir hard disk daha vardı ona da bu dediğiniz testleri uyguladım, bu sarılarda mı yazılımsal bir sorundur? LLF işleminden sonra çözülürmü sizce.