Çözüldü R5 2600 sistemde UNEXPECTED_STORE_EXCEPTION mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

Soner37

Kilopat
Daha fazla  
RAM
Corsair Vengeance RGB Pro 16 GB (2x8) 3200MHz DDR4 CL16
SSD veya HDD modeli
Samsung 850 Evo 250 GB
Ekran kartı
Asus Rog Strix
Anakart
Asus Tuf B450 Plus Gaming
İşlemci
Ryzen 5 2600
Merhaba, iki farklı şekilde mavi ekran hatası almaktayım.

1- CRITICAL_PROCESS_DIED
2- UNEXPECTED_STORE_EXCEPTION

Bunlara bağlı olarakdan minidump dosylarımı paylaştım kontrol sağlar mısınız?

Ekran kartı modelimi tam yazamamışım. RX470 4 GB O.C

Son düzenleme:
Çözüm
Eki Görüntüle 1635986

Eki Görüntüle 1635987

Merhaba iş yoğunluğundan dolayı anca bitirebildim mem86 ile RAM testi yazdım Pass olarak oda başarılı geçti disk taramaları ektedir.
2 diskte de "Raw Read Error Rate, Seek Error Rate" değerleri, zirvenin doruklarına çıkmış.
Ayrıca 500GB'lık diskinde de "Uncorrectable Error Count" değeri 168.

Muhtemelen 500GB'lık diskin sorun çıkartıyor. O diski sistemden ayırdığında mavi ekran almaya devam edecek misin deneyelim.
MemCompression var, bu da disk hatası demek.
HDTune Pro ile diskinde Error Scan yap. (Quick Scan kapalı olacak.) Health sekmesini de paylaş. Birden fazla disk varsa hepsine yap. Sonuçları burada paylaş. Diğer hatalar da muhtemelen disk kaynaklı. Önce disk kontrolü yapalım, sonrasına bakarız. Adım adım gidelim.
Merhaba, iki farklı şekilde mavi ekran hatası almaktayım.

1- CRITICAL_PROCESS_DIED
2- UNEXPECTED_STORE_EXCEPTION

Bunlara bağlı olarakdan minidump dosylarımı paylaştım kontrol sağlar mısınız?

Ekran kartı modelimi tam yazamamışım. RX470 4 GB O.C

MemCompression var, bu da disk hatası demek.
HD Tune Pro ile diskinde Error Scan yap. (Quick Scan kapalı olacak.) Health sekmesini de paylaş. Birden fazla disk varsa hepsine yap. Sonuçları burada paylaş. Diğer hatalar da muhtemelen disk kaynaklı. Önce disk kontrolü yapalım, sonrasına bakarız. Adım adım gidelim.

4 Adet diskim var 1 SSD 2 HDD 1 USB Harici HDD hepsini başlattım dün SSD'ye yapmıştım test. Herhangi bir kırmızı nokta yoktu diğerlerine yapmamıştım Sistem diski olmayan diskte hata varsa oda mavi ekran sorunu yaratır mı?

4 Adet diskim var 1 SSD 2 HDD 1 USB Harici HDD hepsini başlattım dün SSD'ye yapmıştım test. Herhangi bir kırmızı nokta yoktu diğerlerine yapmamıştım Sistem diski olmayan diskte hata varsa oda mavi ekran sorunu yaratır mı?
Eğer anakarta direkt bağlı değilse yani harici ise mavi ekrana sebep olmaz. Kırmızı nokta çıkmaması, diskin sorunsuz oluğu anlamına gelmiyor. Health sekmesini incelemek gerekiyor.

Disklerinizden birisi veya birkaçı arızalı. Mavi ekran verdirdiğine göre Windows'un yüklü olduğu diskte olması kuvvetli muhtemel. Arkadaşında dediği gibi HD Tune programını vereceğim linkten indirip Windows'un kurulu olduğu diski seçerek Error scan kısmından hızlı tarama kapatarak taratıp sonucu görsel atın. Health kısmından sonucu görsel olarak atın. Programı trial indirebilirsiniz.
Son olarak Crystal Disk Info programından görüntü atın.

Windows'un kurulu olduğu diskte hata yoksa diğer diskleri düşünürüz.

15-Ocak-2023_02-27.png

Diğer disklere tarama yaparken mavi ekran alıyorum sürekli Hariciye bağlayıp deneyeceğim onları taramayı.Windowsun kurulu olduğu disk budur

Eki Görüntüle 1634538
Diğer disklere tarama yaparken mavi ekran alıyorum sürekli Hariciye bağlayıp deneyeceğim onları taramayı.Windowsun kurulu olduğu disk budur
Interface CRC Error Count, SATA kablosunda arıza olduğuna işarettir. 1 hata oluşmuş yoksayılacak düzeyde ama bilemedim. Unsafe Shutdown Count değeri de çok yüksek. 220 kez ani güç kesildiğini ifade ediyor. Mavi ekrana sebebiyet veren 1 disk mi var yoksa birkaç tanesi mi?

Interface CRC error count, SATA kablosunda arıza olduğuna işarettir. 1 hata oluşmuş yoksayılacak düzeyde ama bilemedim. Unsafe shutdown count değeri de çok yüksek. 220 kez ani güç kesildiğini ifade ediyor. Mavi ekrana sebebiyet veren 1 disk mi var yoksa birkaç tanes.
Diğer disklere tarama yaparken PC kapanmış mavi ekrandan. Şimdi SATA'yı değiştirip deneyeceğim başarılı geçerse paylaşacağım tarama sonuçlarını :)

Kabloyu değiştirdim PC yine kapanmış tekrar kontrol sağlar mısınız? Son olarak diskleri harici olarak bağlayıp deneyeceğim. Bu arada bu mavi ekran hatası 1 hafta önce bilgisayara format atmıştım formattan sonra böyle oldu öncesinde hiç mavi ekran hatası almıyordum.

Son düzenleme:
Diğer disklere tarama yaparken PC kapanmış mavi ekrandan. Şimdi SATA'yı değiştirip deneyeceğim başarılı geçerse paylaşacağım tarama sonuçlarını :)

Kabloyu değiştirdim PC yine kapanmış tekrar kontrol sağlar mısınız? Son olarak diskleri harici olarak bağlayıp deneyeceğim. Bu arada bu mavi ekran hatası 1 hafta önce bilgisayara format atmıştım formattan sonra böyle oldu öncesinde hiç mavi ekran hatası almıyordum.
Ben sorumun cevabını alamıyorum. Disklerinden hangisine tarama yaparken mavi ekran alıyorsun? Ya da fark etmiyor mu hangi disk olduğu?
Ayrıca Health sekmesinden disklerin bilgilerini paylaşmamışsın. Sadece SSD'yi atmışsın. Kaç tane disk varsa hepsinin Health sekmesinden bilgilerini eksiksiz paylaş. Sen bize yardımcı olmuyorsun, biz de sana yardımcı olamıyoruz. Sorunu çözmek istiyorsan dediklerimi eksiksiz yap. RAM arızası da olabilir ama işte emin değilim.

Ben sorumun cevabını alamıyorum. Disklerinden hangisine tarama yaparken mavi ekran alıyorsun? Ya da fark etmiyor mu hangi disk olduğu?
Ayrıca health sekmesinden disklerin bilgilerini paylaşmamışsın. Sadece SSD'yi atmışsın. Kaç tane disk varsa hepsinin health sekmesinden bilgilerini eksiksiz paylaş. Sen bize yardımcı olmuyorsun, biz de sana yardımcı olamıyoruz. Sorunu çözmek istiyorsan dediklerimi eksiksiz yap. RAM arızası da olabilir ama işte emin değilim.

16-Ocak-2023_21-10.png

500gb.png

Merhaba iş yoğunluğundan dolayı anca bitirebildim mem86 ile RAM testi yazdım Pass olarak oda başarılı geçti disk taramaları ektedir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı