Çözüldü R5 2600 sisteme güç gelmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Malatyalımm

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
RAM
Crucial Ballistix Grey CL16 3600Mhz
SSD veya HDD modeli
Samsung 970 Evo Plus M.2, Samsung 960 Evo
Ekran kartı
R7 240
Anakart
Msi B450M-A Pro Max
İşlemci
Ryzen 5 2600
Gold sertifikalı 550W bir psu modeline sahibim. Eski kasamdan çıkardım yeni kasaya bağladım montajını yaptım. Psu güç kablosunu prize taktım tuşuna basıyorum tık ediyor ve birdaha güç vermiyor. Kablolama mı doğru değil acaba onu bilemiyorum. Daha 5 dakika önce sağlamdı bi sorun yoktu birden bire oldu yeni kasaya geçince.
Anakart: MSİ B450M-A Pro MAX
Kasa: Vento VG11A
Psu: Sharkoon WPM Gold Zero 550W
Kablolamayı resim olarak bırakıyorum.

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    139,5 KB · Görüntüleme: 41
  • image.jpg
    image.jpg
    252,3 KB · Görüntüleme: 44
  • image.jpg
    image.jpg
    179,9 KB · Görüntüleme: 37
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Yanlış takmış olablirsin benim de başıma gelmişti yanlış bir şey takarsan sistem kilitleniyor kasadan ful çıkar öyle açmayı dene sonra her 1 tane kablo takında aç öyle öyle sıra sıra dene nereden hata yaptın anlarsın.

Evet resimdeki kabloları çıkardım güç geldi ama bu sefer fanları dönmüyor.

Sorunu yukarıdaki resimdeki küçük kabloyu takmadan deneyerek başardım şu anda aktif olarak tüm fanlar ve RGB'leri dönüyor teşekkürler destek olanlara ☺️
Gold sertifikalı 550W bir PSU modeline sahibim. Eski kasamdan çıkardım yeni kasaya bağladım montajını yaptım. PSU güç kablosunu prize taktım tuşuna basıyorum tık ediyor ve bir daha güç vermiyor. Kablolama mı doğru değil acaba onu bilemiyorum. Daha 5 dakika önce sağlamdı bir sorun yoktu birdenbire oldu yeni kasaya geçince.
Anakart: MSI B450M-A Pro Max
PSU: Sharkoon WPM Gold Zero 550W

Tık edip güç vermiyorsa bir yerde kısa devre mevcut demek korumaya alıyor kendisini.
PSU resminde ki kablolardan hangisi ekran kartınıza gidiyor/gidiyor mu?

Gold sertifikalı 550W bir psu modeline sahibim. Eski kasamdan çıkardım yeni kasaya bağladım montajını yaptım. Psu güç kablosunu prize taktım tuşuna basıyorum tık ediyor ve birdaha güç vermiyor. Kablolama mı doğru değil acaba onu bilemiyorum. Daha 5 dakika önce sağlamdı bi sorun yoktu birden bire oldu yeni kasaya geçince.
Anakart: MSİ B450M-A Pro MAX
Psu: Sharkoon WPM Gold Zero 550W
2. fotoğrafa göre kablolar CPU güç çıkışına bağlı değil. Oraya takarak dene.

Anakartı sabitlerken kullandığın vidaları çok sıkmış olabilir misin? Uzay montaj dener misin açmayı? Büyük ihtimalle vidaları çok sıktığından ya da anakartın bir parçası kasaya değdiğinden dolayı korumaya alıyor olabilir.

Yanlış takmış olablirsin benim de başıma gelmişti yanlış bir şey takarsan sistem kilitleniyor kasadan ful çıkar öyle açmayı dene sonra her 1 tane kablo takında aç öyle öyle sıra sıra dene nereden hata yaptın anlarsın.

Evet resimdeki kabloları çıkardım güç geldi ama bu sefer fanları dönmüyor.

Sorunu yukarıdaki resimdeki küçük kabloyu takmadan deneyerek başardım şu anda aktif olarak tüm fanlar ve RGB'leri dönüyor teşekkürler destek olanlara ☺️

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    162,6 KB · Görüntüleme: 25
Son düzenleme:
Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı