R5 2600 sisteme overclock yapmak

1dayumay

Hectopat
Aşağıda belirtmiş olduğun sistemin ekran kartına ve işlemcisine overclock yapmak istiyorum yardımcı olur musunuz?

(OCCT ile bütün parçalara test yaptım hiçbir hata almadım.)
(Memtest86 ile 3 saat 20 dakika süren ram testini yaptım hiçbir hata almadım.)
(PSU'dan dolayı overclock yapma diyenler olucaktır fakat yukarıda dediğim gibi test yaptım hiçbir sıkıntı çıkmadı.)

Sistemim:
İşlemci: Ryzen 5 2600.
Ekran kartı: Armor RX570 4G.
RAM: G.Skill Trident Z 3000 MHz 8X2.
Anakart: B450M Bazooka v2.
SSD: Crucial BX500 120GB.
HDD: Seagate 1TB 3.5 7200RPM.
Kasa: Frisby GC 9250G.
PSU: Kasayla birlikte olan 650W (80 Plus)
Monitör: ASUS MG248QR 144Hz 1ms.

İşlemci ekran kartına fazlasıyla yeterli olduğu için overclock gerekmez. Rx570 overclock yapınca 3-5 Fps farkediyor o yüzden onada gerek yok. Tabi bunlar benim tavsiyem siz bilirsiniz.

Sogutucu ne? Overclock için en sağlıklısı BIOS üzerinden yapmak.
İşlemci kutusu içinden çıkan stok fan
İşlemci ekran kartına fazlasıyla yeterli olduğu için overclock gerekmez. Rx570 overclock yapınca 3-5 Fps farkediyor o yüzden onada gerek yok. Tabi bunlar benim tavsiyem siz bilirsiniz.
RDR2 de önceden 60 fps civarı alırken şimdi 40-50 civarı alıyorum bu beni çok rahatsız ediyor o yüzden
OCCT sonucu parçaların maksimum ulaştığı sıcaklığı paylaşın, ona göre yorum yapalım. Bu arada en kısa sürede PSU değiştirmeye çalışın. 80+ diye yazmışsınız ama sertifika gerçek değil yalan. CLEAResult Plug Load Solutions Bakabilirsiniz.
Değerler bunlar
İşlemci kutusu içinden çıkan stok fan

RDR2 de önceden 60 fps civarı alırken şimdi 40-50 civarı alıyorum bu beni çok rahatsız ediyor o yüzden

Değerler bunlar
Ben normalde msi afterburnerden fanların hangi derecede hangi fan hızıyla çalışacağını ayarlamıştım bu testi yaparken o ayarları açmadım.

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    122,4 KB · Görüntüleme: 37
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı