R5 2600 ve GTX 1650 sistem yükseltme önerisi

pavlov92

Megapat
Daha fazla  
Merhabalar aşağıda size zaman içinde topladığım ve şimdi upgrade yapmak istediğim parçalar için fikir alışverişinde bulunmak istiyorum rica etsem yardımcı olabilir misiniz?

Ekran kartı: ASUS Dual Phoenix 1650 OC 4 GB ( bu Max alabileceğim değiştiremem)
Anakart: MSI A320M-A Pro.
İşlemci: Ryzen 5 2600 + stok fan.
RAM: Dragos 2x8 GB DDR4 3200 MHz CL19.
Kasa + pcu: Ventus mATX 500 + 80 güç kaynağı.
Monitör: LG 24ML600M-B: 24" 75Hz 1ms.

Anakart ve işlemciyi değiştirmek istiyorum. Buna göre Ryzen 3600 ya da i5 9600K ve i5 11400F gibi 3 işlemci arasında kaldım.
Ayrıca bu işlemcilere uyumlu bana sorun cıkarmayacak anakart ne alabilirim bütçem 4500 TL CPU ve anakart için.

Yardım ve ilginiz için şimdiden çok teşekkür ediyorum herkese iyi formlar.

Son düzenleme:
Merhabalar aşağıda size zaman içinde topladığım ve şimdi upgrade yapmak istediğim parçalar için fikir alışverişinde bulunmak istiyorum rica etsem yardımcı olabilir misiniz?

Ekran kartı: ASUS Dual Phoenix 1650 OC 4 GB ( bu Max alabileceğim değiştiremem)
Anakart: MSI A320M-A Pro.
İşlemci: Ryzen 5 2600 + stok fan.
RAM: Dragos 8 GB DDR4 3200 MHz CL19.
Kasa + pcu: Ventus mATX 500 + 80 güç kaynağı.
Monitör: LG 24ML600M-B: 24" 75Hz 1ms.

Anakart ve işlemciyi değiştirmek istiyorum. Buna göre Ryzen 3600 ya da i5 9600K ve i5 11400F gibi 3 işlemci arasında kaldım.
Ayrıca bu işlemcilere uyumlu bana sorun cıkarmayacak anakart ne alabilirim bütçem 4500 TL CPU ve anakart için.

Yardım ve ilginiz için şimdiden çok teşekkür ediyorum herkese iyi formlar.

Ekran kartını satıp, 8 GB daha RAM ekleyip çok daha iyi bir ekran kartıyla performansınızı daha fazla arttırabilirsiniz. İşlemci değiştirme sebebiniz nedir?

1650 yerine RX 6500XT'yi tercih etmenizi öneririm ve bir adet 8 GB RAM daha ekleyerek belleklerin çift bant çalışmalarını sağlamanızı öneririm. Ayrıca anakart ve işlemci olarak 11400F ile B560 bir anakart alabilirsiniz.

Son düzenleme:
Ekran kartını satıp, 8 GB daha RAM ekleyip çok daha iyi bir ekran kartıyla performansınızı daha fazla arttırabilirsiniz. İşlemci değiştirme sebebiniz nedir?

Ben bilgisayarda sadece Silkroad Online oynuyorum başka birşey yapmıyorum ve savaşlarda işlemci çok önemli sanırım 2600 yetersiz kalıyor. Sistemde belirtmemişim sanırım 2x8 var ram

Ben bilgisayarda sadece Silkroad Online oynuyorum başka birşey yapmıyorum ve savaşlarda işlemci çok önemli sanırım 2600 yetersiz kalıyor. Sistemde belirtmemişim sanırım 2x8 var ram
Bu oyun için sisteminiz zaten yeterli. Daha iyi bir sisteme geçmenin bu oyunda size fazla fayda sağlayacağını düşünmüyorum. Büyük ihtimalle oyunun kötü optimizasyonu veya oyunun motoru yüzünden sıkıntı çekiyorsunuzdur.

@Süleyman Yusuf teşekkür ederim anlamayacağım derecede FPS droplar oluyor. Oyun yılların oyunu dediğiniz gibi optimizasyon sıkıntısı mevcut. Yani boşuna yükseltme yapmamam gerekiyor.

@Süleyman Yusuf teşekkür ederim anlamayacağım derecede FPS droplar oluyor. Oyun yılların oyunu dediğiniz gibi optimizasyon sıkıntısı mevcut. Yani boşuna yükseltme yapmamam gerekiyor.
Sırf bu oyun için yapacaksanız anakart ve işlemci yükseltmesini pek mantıklı değil açıkçası. Ama illa yapacağım diyorsanız arkadaşlar önerilerde bulundular.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı