R5 2600 ve GTX 1660 Ti için 75 Hz vs 144 Hz monitör tavsiyesi

24" ve 144Hz alıyoruz. Viewsonic epey tavsiye edilmiş sanırım fiyat avantajlarından dolayı.
MSI ve Samsung diyenler de var.
Viewsonic iyi bir marka mı? Monitörde bir sıkıntı çıkarsa malın arkasında durur mu yoksa süründürür mü?

Viewsonic şahsımca tavsiye etmiyorum . 4 aydır Asus mg248QR kullaniyordum 144hz 1ms çok başarilı bir model bence hemde uygun ama ben sattım yeni bir model arayışındayım .
Bura daki çoğu kişi kendi zevkine ve bütcesine göre tavsiyede bulunuyor bence çok yanlış.
Şu anda 1ms 144 hz güzel bir model max 1500 civarı

Oynadığın oyunların çoğundan 100+ FPS alıyorsan 144HZ alabilirsin. Hatta bana göre 70-80FPS dahi alıyorsan bile zevk alırsın fakat çok dalgalı FPSler alıyorsan bu da 144HZ monitörde rahatsız edebiliyor. Onu da RivaTuner ile veya oyun içinde ayarı varsa FPS'yi sabitleyerek önüne geçiyorsun. Misal ben işlemcim pek yeterli gelmediğinden 72-75 FPS'ye sabitliyorum 60HZ monitöre göre yine daha zevkli oluyor.

Eğer 144HZ monitörü rekabetçi oyunlarda performansım artar düşüncesiyle alıyorsan, alma. Performansa minisaniyelik avantajın haricinde bir etkisi yok. Anca 300+ hz değerine sahip monitörde 300+ fps alırsan oyun performansına etki edecektir 144HZ etki etmez.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı