R5 2600 ve GTX 1660 Ti sistemde "%99 FPS" düşüyor

cem0104

Kilopat
Daha fazla  
RAM
HyperX Fury 16 GB 3200 MHz CL18
SSD veya HDD modeli
480 GB Toshiba OCZ ve Kioxira 480GB
Ekran kartı
Inno3D GTX 1660 Ti
Anakart
ASUS B450M
İşlemci
Ryzen 5 2600
FPS 60 olurken %99 FPS 40-45'lere kadar düşüyor ve oyunu kastırıyor. Bunun sebebi ne olabilir?

Adsız.png66.png

CPU kullanımı %47 vs görünüyor olsa da kesin tek çekirdekte %100 oluyordur. Daha detaylı programlar ile bakmanız lazım. R5 2600X kullandım bir süre. Sanırım kullandığım ve en sorun yaşadığım işlemci idi. 1 çekirdek devamlı %100 oluyordu ve işlemci kullanımı genele bakıldığında %10-%15 iken tek çekirdek tavan olduğu için devamlı FPS kaybı ve darboğaz oluyordu. Bi kontrol edin. büyük ihtimalle aynı durum çıkacaktır.

CPU kullanımı %47 vs görünüyor olsa da kesin tek çekirdekte %100 oluyordur. Daha detaylı programlar ile bakmanız lazım. R5 2600X kullandım bir süre. Sanırım kullandığım ve en sorun yaşadığım işlemci idi. 1 çekirdek devamlı %100 oluyordu ve işlemci kullanımı genele bakıldığında %10-%15 iken tek çekirdek tavan olduğu için devamlı FPS kaybı ve darboğaz oluyordu. Bir kontrol edin. Büyük ihtimalle aynı durum çıkacaktır.

Hangi programla kontrol edebilirim?

MSI AfterBurner ile oyu için hardware izleme yapabilirsiniz.

MSI Afterburner ile oyu için hardware izleme yapabilirsiniz.

Tamamdır teşekkür ederim :)
CPU kullanımı %47 vs görünüyor olsa da kesin tek çekirdekte %100 oluyordur. Daha detaylı programlar ile bakmanız lazım. R5 2600X kullandım bir süre. Sanırım kullandığım ve en sorun yaşadığım işlemci idi. 1 çekirdek devamlı %100 oluyordu ve işlemci kullanımı genele bakıldığında %10-%15 iken tek çekirdek tavan olduğu için devamlı FPS kaybı ve darboğaz oluyordu. Bi kontrol edin. büyük ihtimalle aynı durum çıkacaktır.
peki böyle bir problem varsa nasıl düzeltebilirim ?

Benim dediğim problem varsa bu işlemci yapısı kaynaklı bir durum. İşlemci değiştirmeniz gerekir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı