R5 2600 ve GTX 1660S düşük performans veriyor

killaumut

Picopat
Oncelikle merhaba, 3 ay once İncehesap'tan sistem aldım.
  • GTX 1660S, R5 2600X, 2x8 16 GB 3000 MHz RAM ve Gamepower 650+80 PSU.
  • Öncelik olarak PSU'dan çok cızırtı sesi geliyor ve işlemci fanı çok hızlı.
  • BIOS güncel değil.
  • PC'nin ayarlarıyla çok oynadım, sanal çekirdeği 12 yaptım.
  • Bilgisayarı ilk aldıgımda pek ses yoktu sistemde ve oyunlara düşüş girmiyordu, artık çok düşüş yiyorum. (Sadece CS:GO’ya girmiyor.)
İşlemcim kafayı yedi, 78 dereceyi gordu. Ekran kartı orta ayarlarda Fortnite %50-%70 takılıyor. Ekran kartında çok dalgalanma var. Hangi ayarı yaparsam yapayım düşüş giriyor ve World War Z'ye de düşüş girmeye basladı. CPU kullanımı 100'de 100'u gordu. Oyunda 78 derece oldu. Ekran kartı en fazla 60 takılıyor. Sistem bozuk mu çok korkuyorum. PSU fanı cızırtılı dedigim gibi. Formatı son care galiba. Bu arada CPU Performance Boost mu oyle bir şey varmıs. Açık mı bilmiyorum. Kapalı yapsam fark eder mi?

Muhtemelen yaptığınız ayarlar pek sağlıklı değil. Sisteme format atıp temiz kurulum yapıp, driverları da olabildiğince kendi sitesinden indirin.
BIOS güncellemeniz yararınıza olur.
MHZ değerlerine bakıp 3200’e alabilirsiniz.
Ardından işin yazılım kısmını geçtikten sonra donanımsal olarak incelemeye geçebiliriz. Detaylara bundan sonra geçebiliriz.
Cızırtı kesi için garantiye gönderin rahatsızlık boyutunda ise.

Beyler oncelikle merhaba 3 ay once İncehesap'tan sistem aldım GTX 1660S R5 2600X 2x8 16 GB 3000 MHz RAM Gamepower 650+80 PSU.
-Öncelik olarak PSU'dan çok cızırtı sesi geliyor ve işlemci fanı çok hızlı.
-BIOS güncel değil.
-PC'nin ayarlarıyla çok oynadım sanal çekirdeği 12 yaptım.
- Bilgisayarı ilk aldıgımda pek ses yoktu sistemde ve oyunlara drop girmiyordu artık çok drop yiyorum (sadece CS:GO ya girmiyor)
İşlemcim kafayı yedi 78 dereceyi gordu ekran kartı orta ayarlarda Fortnite %50 %70 takılıyor ekran kartında çok dalgalanma var hangi ayarı yaparsam yapayım drop giriyor ve World War Z'ye de drop girmeye basladı CPU kullanımı 100'de 100'u gordu oyunda 78 derece oldu ekran kartı Max 60 takılıyor sistem bozukmu çok korkuyorum PSU fanı cızırtılı dedigim gibi formatı son care galiba bu arada CPU performance boostmu oyle bir şey varmıs açıkmı bilmiyorum kapalı yapsam fark eder mi?

Dostum işlemcin zaten 6C 12T nasıl 12T yapmayı başardın?

PSU'dan ses geliyorsa Coil Whine olabilir, zararsızdır. Dalgalanma olmasını azaltmak için;

• Ayarları yükseltin.
  • Çözünürlüğü yükseltin.
Ayrıca işlemci 78 derece için gayet güzel. Ekran kartı da gayet güzel. Sorun yok.

Dostum işlemcin zaten 6C 12T nasıl 12T yapmayı başardın?

PSU'dan ses geliyorsa Coil Whine olabilir, zararsızdır. Dalgalanma olmasını azaltmak için;

• Ayarları yükseltin.
  • Çözünürlüğü yükseltin.
Ayrıca işlemci 78 derece için gayet güzel. Ekran kartı da gayet güzel. Sorun yok.
çok sorun var bilmiyorsunuz ayar ne olursa olsun ayarları yükselttigimde daha çok drop giriyor sistemde bir sıkıntı var anlıyamıyorum destansı ayarda bile ekran kartı %91 fln kullanıyor hatta &80 e bile dusuyor sabit 98 fln 99 kullanması lazım psu sesi çok rahatsız edici ve amd stok fanın birden hızlanma sesi

PSU cızırtı normal.
İşlemciyi 12 çekirdek yapamazsın ziyaaa. Zaten 12 çekirdek.
Format at temiz kurulum yap darboğaz imkansız.

PSU cızırtı normal.
İşlemciyi 12 çekirdek yapamazsın ziyaaa. Zaten 12 çekirdek.
Format at temiz kurulum yap darboğaz imkansız.

12 mantıksal çekirdek yaptım. Bilgisayarcıya anlatacağım. Diyeceğim ki temiz bir format atsın. Windows 10 Home attıracağım. Şu an Home var ve diyeceğim ki eksik driver var mı, varsa yüklesin. Ne diyeyim baska? Cidden dusuk FPS çok. Ses ve islemcini 78 derece olması çok üzdü beni, ağlayacaktim. Hala endişeli ve üzgünüm. CPU Core performans Boost falan diye bir şey varmıs BIOS'ta. Adama diyeyim mi formattan sonra açsın mı, kapatsın mı?

Muhtemelen yaptığınız ayarlar pek sağlıklı değil. Sisteme format atıp temiz kurulum yapıp, driverları da olabildiğince kendi sitesinden indirin.
BIOS güncellemeniz yararınıza olur.
MHz değerlerine bakıp 3200’e alabilirsiniz.
Ardından işin yazılım kısmını geçtikten sonra donanımsal olarak incelemeye geçebiliriz. Detaylara bundan sonra geçebiliriz.
Cızırtı kesi için garantiye gönderin rahatsızlık boyutunda ise.

Teşekkürler ama içimden bir his diyor ki işlemcide sıkıntı var. Bilgisayarcıya ilk aldıgım zaman dedim, BIOS güncellemesi yapmıyormus, riskliymis. Ben beceremem yapmayı. Bilgisayarcıya ne diyeyim size zahmet yardımcı olur musunuz?

Sisteminizi öncelikle Kaspersky ve Malwarebyts ile taratın. PSU olarak daha iyi bir PSU olabilirmiş sistemde. Coilwhine sadece sese yol açıyor sanırım. Performans düşüklüğüne yol açmıyor diye biliyorum.

Coil whine yok, ekran kartı sesssiz. Bu arada ekran kartının RGB'si açıldıktan 1 dakika sonra çalışıyor ve sadece mavi renk. RGB Fusion'da da gozukmuyor.

Bunları sen kendin de yapabilirsin.
İşlemcinde zaten 12 tane mantıksal çekirdek var.
CBP'nin eğer işlemcin ısınıyorsa kapalı olması daha iyi.
Termal macun satın alıp işlemcinin üstüne süz zibilyon tane video var bununla ilgili. Ayrıca format işini kendin de yapabilirsin :).

Ağlayacak bir şey yok. USB belleğiniz varsa kendiniz de format atabilirsiniz. Format son çare ancak siz bayağı kurcalamışsınız, temiz çözüm bu olabilir. CPB açık kalabilir, fazla ısınırsa sonra kapatırsınız ancak formattan sonra kapatmaya gerek yok. Nvidia ekran kartının sürücüsünü kurmak çok kolay. PSU'dan cızırtı gelmesi de normaldir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı