R5 2600 ve GTX 1660S PUBG'de takılma hissi

emirhan986

Centipat
Katılım
2 Nisan 2020
Mesajlar
15
Sistemi yeni topladım ancak en çok oynadığım PUBG'de sürekli bir takılma hissi var. Oyun akıcı değil. Hele evlere yeni atladığımda aşırı bir kasma benzeri bir şeyler oluyor. FPS'de düşüyor ama 60'a falan en fazla. Fakat dikkat ettiğim bir şey de FPS düşüşü ile GPU kullanım yüzdesi de düşüyor 70-80'e. Bunla alakalı bir sorun olabilir mi acaba diye de düşünmüyor değilim. Şu ana kadar yaptıklarım Windows arka plan uygulamaları kapattım, Driver'lar güncel(hatta DDU ile silip eski Driver'ları da denedim yine olmadı). Core performans boosterı kapadım, açtım. XMP aynı şekilde. Xbox olayları falan kapalı, Windows Defender kapalı, oyunu silip tekrar yükledim vs.

Sistem şöyle:

Ryzen5 2600
ASUS GTX 1660SUPER Dual Evo
Gigabyte B450M S2H anakart
G.Skill 3000MHz 1x16 GB RAM(anakartta iki slot olduğu için ilerde bir 16 daha takabilmek adına Dual yapmadım.)
Toshiba RC500 500GB NVMe M.2 SSD
PSU: Corsair Spec Delta içinde çıkan Corsair VS550
Monitör: AOC C24G1 144Hz 1ms
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yüksek performans modunda kullanmayı denediniz mi ?
Evet performans modunda çalışıyor sistem.Neredeyse bütün yazılımsal unsurları denedim.RAM denetleme falan yapıyorum artık, donanımsal bir sıkıntı olabilir diye.Oynanmayacak düzeyde bir kasma var.
PUBG dışında Warzone, Apex, Fornite denedim. Hiçbirinde bu problem yok.Oyun alakalı mı artık anlamadım. Özellikle evlere ilk atlarken dehşet bir kasma var. Oyun içi, dışı bütün ayarlarla oynadım.Her şeyi maksimuma aldım. Sıcaklıklar GPU max 69 derece, CPU 50-60 arasında. Benzer sistemi olan PUBG oynayan arkadaşlardan var mı acaba bu sorunu yaşayan? En sık oynadığım oyunu yeni sistemle oynayamamak koydu biraz.
 
Son düzenleme:
Kardeşim biraz geç olcak ama Aynı sorun bendede var Bf1 Bf5 Ac odyysey falan sorunsuz oynarken pubgde takılmalar var sistemi her türlü teste soktum sıkıntı yok yani anlıycağın oyunla alakalı problem var diye düşünüyorum
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı