R5 2600 ve GTX 1660S sistem düşük GPU kullanımı

Yer
Bursa
Merhaba arkadaşlar başlıkta belirtiğim gibi oyunlarda ekran kartımdan tam performans alamıyorum. Kapalı alanlarda GPU %99 iken kalabalık yerlerde GPU %50 kadar düşüyor. Haliyle FPS düşüyor yardımlarınızı bekliyorum. Her şeyim güncel bu arada. RAM'larım Dual Channel değil farkındayım ama GPU'nun FPS düşük olsa bile %90 altına düşmemesi lazım. Videolarda öyle gördüm.
<<Sistemim>>
Ryzen 5 2600.
MSI GTX 1660 Super Gaming X.
Gigabyte B450M S2H.
Adata SU630 480GB SSD.
8 GB DDR4 3000MHz RAM.

PSU 500 Watt+80.

O SSD'de kronik sorun var diye biliyorum. Sorun SSD kaynaklı olabilir ama emin değilim, çünkü dokuların işlenmesi gerektiği yerlerde düşüş yaşıyorsunuz. RAM tek kanal mı çift mi? Bir de PSU marka ve modeli nedir?

RAM tek kanal PSU markası Game Power ATX 500 Watt+80 evet kalabalık alanlarda düşüyor GPU kullanımım.

RAM tek kanal PSU markası Game Power ATX 500 Watt+80 evet kalabalık alanlarda düşüyor GPU kullanımım.
Sorunun birden fazla sebebi olabilir, ama eğer imkanınız varsa en büyük ihtimal sorun tek kanal RAM kullanmanızdan kaynaklıdır. RAM'i çift kanal deneyin eğer düzelmiyorsa SSD kaynaklıdır. PSU son derece kötü duruyor ama kalabalık alanlarda düşüyorsa sebebi PSU değildir kanımca. Ve tekrardan belirteyim o SSD sorunlu bir SSD.

Sorunun birden fazla sebebi olabilir, ama eğer imkanınız varsa en büyük ihtimal sorun tek kanal RAM kullanmamanızdan kaynaklıdır. RAM'i çift kanal deneyin eğer düzelmiyorsa SSD kaynaklıdır. PSU son derece kötü duruyor ama kalabalık alanlarda düşüyorsa sebebi PSU değildir kanımca. Ve tekrardan belirteyim o SSD sorunlu bir SSD.

Bende SSD süphelenmedim değil. Kapalı alanlarda GPU kullanımım çok iyi fakat kalabalık patlama gibi olaylarda birden düşüyor. SSD'nin kötü olduğunu bende bir yerde okumuştum. Fakat söyle bir şey YouTuber kanalları hazır sistem topluyor mesela onlarda 8 GB RAM kullanıyor ama GPU kullanımları yüksek. Benim sistemim 2012 2015 oyunlarında RAM yeterli olduğu halde GPU'yu düşük kullanıyor.
Hocam CrystalDiskMark programı ile SSD'yi test edebilir misiniz? Bir de OCCT programı ile Power testi yapabilir misiniz? Testi 10 dk kadar yapsanız yeterli olur.
tabiki. Hemen yapıyorum.

Bende SSD süphelenmedim değil. Kapalı alanlarda GPU kullanımım çok iyi fakat kalabalık patlama gibi olaylarda birden düşüyor. SSD'nin kötü olduğunu bende bir yerde okumuştum. Fakat söyle bir şey YouTuber kanalları hazır sistem topluyor mesela onlarda 8 GB RAM kullanıyor ama GPU kullanımları yüksek. Benim sistemim 2012 2015 oyunlarında RAM yeterli olduğu halde GPU'yu düşük kullanıyor.

tabiki. Hemen yapıyorum.
Bu sorun başından beri mi var? Yeni mi başladı?

Bu sorun başından beri mi var? Yeni mi başladı?

Şöyle hiza edeyim ben bu sistemi ocak 2020 yılında hazır sistem olarak aldım. Aldığım zaman ekran kartı ASUS ROG STRIX RX570 4 GB Gaming Ti ben GTX 1660 Super uprage ettim. MSI Afterburner programı ne işe yaradığı bilmiyordum o zamanlar. Sonrada öğrendim ama o aldığım yıllarda da FPS düşüktü.
Hocam CrystalDiskMark programı ile SSD'yi test edebilir misiniz? Bir de OCCT programı ile Power testi yapabilir misiniz? Testi 10 dk kadar yapsanız yeterli olur.

Hocam bu programı nasıl kullanıyoruz. Hiç bilgim yok SSD programı.

Şöyle hiza edeyim ben bu sistemi ocak 2020 yılında hazır sistem olarak aldım. Aldığım zaman ekran kartı ASUS ROG STRIX RX570 4 GB Gaming Ti ben GTX 1660 Super uprage ettim. MSI Afterburner programı ne işe yaradığı bilmiyordum o zamanlar. Sonrada öğrendim ama o aldığım yıllarda da FPS düşüktü.

Hocam bu programı nasıl kullanıyoruz. Hiç bilgim yok SSD programı.
SSD büyük ihtimal ama RAM' den de olabilir.
Drop çok yiyor musunuz? En yakın zamanda çift kanal yapın. Ve SSD değiştirin.

Sorunlu olduğu bilinen SSD modelleri - Technopat Sosyal bu konuya bakarak SSD alın.

SSD büyük ihtimal ama RAM'den de olabilir.

Sorunlu olduğu bilinen SSD modelleri - Technopat Sosyal bu konuya bakarak SSD alın.

Bütçem kısıtlı RAM ya da SSD ikisinden birini seçme şansım var şu an.

tabiki. Hemen yapıyorum.
SSD büyük ihtimal ama RAM'den de olabilir.

Evet drop aşırı yiyorum.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    31 KB · Görüntüleme: 125
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı