R5 2600 ve RTX 2060 sadece LoL'de düşük performans

Brelax

Hectopat
Öncelikle merhaba;

Sistemim;

İşlemci: AMD Ryzen 5 2600
Ekran kartı: NVIDIA RTX 2060 6 GB
Anakart: Gigabyte B450M S2H V2
RAM: 2x8 3000 MHz

Yukarıda belirtmiş olduğum sistemimle bütün oyunları oynadım.
Örnek; PUBG, Rainbow, Assassin's Creed serileri, Far Cry serileri, GTA 5, FIFA 22, RDR 2, Cyberpunk 2077,
Bu oyunların hiçbirinde herhangi bir sıkıntı veya darboğaz gibi bir konuyla karşılaşmadım.
Ama LoL'de maalesef 1080p 165Hz monitörümle Ultra ayarlarda ben oyun başlangıcında 120 daha sonrasında da TF'lerde veya başka olaylarda 50-60-70
FPS'lerde sürünüyor. Ekran kartı ve CPU değerlerine bakıyorum, ikisinin de kullanımı %10'u geçmiyor bile hatta %6'larda. Bu yüzden oyuna FPS vermiyor.
Bununla ilgili bütün ayarları yaptım. Driverları güncelledim. RAM frekansını arttırdım. Yüksek performansa getirdim. NVIDIA denetim masassı ayarları yapıldı.
Yok yine de TF'lerde 40 FPS'ye kadar düştüğü oluyor.

Varsa bir bilen bana yardımcı olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
LoL ile alakalı bir sorun olabilir, Hextech Onarım Aracı'nı indirerek tarama yapmanızı tavsiye ederim. Baktınız sorunu çözmedi, masaüstünde oluşan Hextech dosyasını Riot Games'e teknik destek bileti ile yollayın bir sıkıntı varsa çözüm önerisinde bulunacaklardır.

Ek olarak bunlardan önce istemci ayarlarında genel sekmesine girip en alttaki "Tam onarım başlat" seçeneği ile dosyaları onarmayı da deneyebilirsiniz.

LoL ile alakalı bir sorun olabilir, Hextech onarım aracı'nı indirerek tarama yapmanızı tavsiye ederim. Baktınız sorunu çözmedi, masaüstünde oluşan Hextech dosyasını Riot Games'e teknik destek bileti ile yollayın bir sıkıntı varsa çözüm önerisinde bulunacaklardır.

Ek olarak bunlardan önce istemci ayarlarında genel sekmesine girip en alttaki "tam onarım başlat" seçeneği ile dosyaları onarmayı da deneyebilirsiniz.

Öncelikle mesajınız için teşekkürler. Bende şu an LoL'ü tekrar yüklüyorum. Bakalım ne olacak?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle mesajınız için teşekkürler. Bende şu an LoL'ü tekrar yüklüyorum. Bakalım ne olacak?
Rica ederim hocam, iyi yapmışsınız. Yine de eski dosyalar silinmeyince bazen sıkıntı çıkabiliyor kendim yaşadım daha önce. Öyle olursa kurduğunuz klasöre silmeden tekrar kurmayı deneyin, duruma göre tam onarım veya Hextech onarımı denersiniz.

LoL işlemci öncelikli bir oyun, ekran kartını az kullanması normal.

Merhaba,

Evet lol işlemci isteyen bir oyun fakat işlemcimde kullanmıyor sorun orada. Youtubedan Benchmark testlerine bakıyorum adamlar 200-250 fps alıyor. Ben ise bu değerlerin altında vasat bir fps değeri alıyorum. Cpu Ve Gpu kullanımıda eşit neredeyse, Cpu %17 Gpu: %9 kullanıyor ortalama dahada düştüğü oluyor fakat çıkmıyor

Merhaba,

Evet lol işlemci isteyen bir oyun fakat işlemcimde kullanmıyor sorun orada. Youtubedan Benchmark testlerine bakıyorum adamlar 200-250 fps alıyor. Ben ise bu değerlerin altında vasat bir fps değeri alıyorum. Cpu Ve Gpu kullanımıda eşit neredeyse, Cpu %17 Gpu: %9 kullanıyor ortalama dahada düştüğü oluyor fakat çıkmıyor
Önceliği yükseğe ayarların belki yardımı dokunur.

Dosya Ekleri

• 1.png
    1.png
    14 KB · Görüntüleme: 54
Evet o ayarıda yaptım. Hatta şu an oyunu sil yükle yaptım yine aynı antrenman modunda SS aldım. Aldığım SS de değerler çıkmamış fakat burada GPU %8 CPU ise %20 kullanıyordu sadece.

Eki Görüntüle 1586927

Hocam internetteki benchmarks testlerine bakarsan işlemci kullanımının düşük seviyelerde olduğunu görürsün, FPS limitini kaldırarak bir tık daha işlemciye yük bindirebilirsin onun dışında yapabilecek başka bir şey kalmıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı