R5 2600 ve RTX 2060 Sistem FPS Düşüş Sorunu

GökTengri

Decapat
Öncelikle herkese iyi günler birkaç ay önce yeni bir PC topladım parçalar şu şekilde;

-ASUS Prime B450M-K
-R5 2600
-ASUS ROG STRIX RTX 2060
-16 GB 3000 MHz Corsair Vengeance

Sorunum şu, oyunlar fark etmeksizin hangi ayarlar olursa olsun sürekli bir drop yeme sorunum var. Ayarlar düşükte olsa yüksekte olsa veya yüksek FPS alsamda düşük FPS alsamda oluyor. Ekran kartı kullanımım %60'larda falan gezse oyun içinde parçaları yoracak grafikler olmasa bile her oyunda drop yiyorum nedeni ne olabilir acaba? YouTube'deki videolarda görüyorum FPS 50-30 arasında dolansa da kasma veya drop olmuyor. Bu durumdan çok rahatsızım.
Şimdiden yanıtlarınız için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Acik ise V-Sync'yi oyun ici ayarlardan kapatın Bir de oyle deneyin.
V-Sync kapalıyken yırtılma olursa bunun önüne NVIDIA denetim masasindan V-Sync'i acin AMD kullandigim icin NVIDIA denetim masasindan nasil V-Sync acildigini bilmiyorum. İnternetten bakabilirsiniz.
Denedikten sonra deneyiminizi bizle lütfen paylaşın.

Sıcaklık değerlerini bir kontrol edin.
Sıcaklık değerlerinde bir uçukluk yok olması gerektiği gibi
Acik ise V-Sync'yi oyun ici ayarlardan kapatın Bir de oyle deneyin.
V-Sync kapalıyken yırtılma olursa bunun önüne NVIDIA denetim masasindan V-Sync'i acin AMD kullandigim icin NVIDIA denetim masasindan nasil V-Sync acildigini bilmiyorum. İnternetten bakabilirsiniz.
Denedikten sonra deneyiminizi bizle lütfen paylaşın.
Doğruyu söylemek gerekirse uygularken işe yarayacağına dair pek umudum yoktu ama şimdilik sorun yok gibi duruyor teşekkürler :)

Doğruyu söylemek gerekirse uygularken işe yarayacağına dair pek umudum yoktu ama şimdilik sorun yok gibi duruyor teşekkürler :)
Maşallah dediğim 5.günü göremiyor yaa yazdıktan 2 dakika sonra drop yedim :p ama daha az drop yiyor gibiyim

Maşallah dediğim 5.günü göremiyor yaa yazdıktan 2 dakika sonra drop yedim :p ama daha az drop yiyor gibiyim

😀 O kuçük Dropları bende suan oyun oynarken yıyorum ama bu ayarları uygulamadan once oyun oynuyasım gelmıyordu 😀 Bu aralar bu sıkıntıları yasıyan cok kısı var ya son yazılımlarla Amd ve Nvdıa aynı anda bıyerde hata yaptı bıdahakı yazılım gelınce duzelecek yada sıstemlerımızde uyusmayan darboğaz yapacak sıkıntılarımız var. Size taviyem oyun ayarlarından biraz kısıp fps düşüşlernin önüne gecın ozaman bır sorun yasamayacaksınız. Yada uzun suredır format atmadıysanız bir format deneyın. Bu arada rica ederim iyi oyunlar😀

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı