İş.
Dostum cozebildin mi RAM'lari tek tek denedim bir şey değişmedi.
Daha basit bir şekilde nasıl öğrenirsiniz bilemiyorum.
Dostum cozebildin mi RAM'lari tek tek denedim bir şey değişmedi.
Ustam ekran kartını yapcam ilk dediğin gibi bide bunu deniyim bakalımNot: İlk olarak en alttaki ekran kartı adımını yapmanı öneririm.
RAM kaynaklı mı öğrenmek için Memtest86'yı bir USB belleğe at, onun üzerinden boot et, testi başlat. Kullanım rehber ve videoları var. Bilgin olsun, 3-4 saat sürüyor, fazlası da olabilir.
Sanmıyorum ama SSD kaynaklı olabilir. Bunun için Crystal Disk Mark indir, hızını test et. Kutusunda belirtilen değerlerden +/-%10 kadar farklılık gösterebilir. Ayrıca Crystal'ın bir programı diskin bilgilerini ve verdiği hataları falan gösteriyor, bulup onu da indirir ve fotoğrafları SS atarsan, ben bilmiyorum ancak bilen birisi yorumlayabilir.
PSU'yu test etmek için OCCT indir, PSU testini aç. Vaktine göre yarım saat 15 dk. kadar çalışsın, sıcaklıklara da bir bak. İşlemci, ekran kartın 75 dereceyi falan geçmesin. Geçiyorsa ekran kartına sürücü veya MSI Afterburner üzerinden fan profili ekle.
Ekran kartı kaynaklı olabilir, başka ekran kartı bulma ihtimalin varsa yukarıdakilerin hiçbirini yapmadan başka ekran kartıyla test etmen en mantıklısı. Yapacağın işlem şu, Radeon Ayarlarını açıp sürücü versiyonuna bakacaksın. 20.7.2 ise sorun olabilir. 20.2.2 Recommended (WHQL) yazanı şu linkten (https://www.amd.com/en/support/prev...d-radeon-rx-5500-series/amd-radeon-rx-5500-xt) indir. İlk olarak internetten DDU ile sürücü nasıl silinir öğren ve DDU ile sürücünü sil. Sonra az önce indirdiğin 20.2.2 sürümünü kur.