R5 2600 ve RX 580 Sistem 72 Hz'de Çalışıyor ve Fanların Renk Tonları Farklı

Daha fazla  
Merhaba. Yaklaşık 3 hafta önce yeni bir bilgisayar topladım. Kurulumu kendim gerçekleştirdim. Fakat bazı sorunlarla karşılaştım. Bunların çözümlerini burada bulmaya çalışacağım.
Sistemim ile ilgili bilgiler.

Ryzen 2600, Adata XPG 3000 MHz, Rx 580 4GB, B450m Bazooka, Raidmax Alpha Prime, Lc24f390, Windows 10 Sürüm 1809, Radeon 18.12.3, BIOS güncel.
1.Sorun- Monitörüm 72 Hz. Sistemi kurduğumda renklerin çok soluk olduğunu fark ettim. Radeon ayarlarında dolaşırken Piksel biçimi diye bir ayar buldum o YCbCr 4:4:4de idi. RGB 4:4:4 Pc Standard ayarına aldığımda ise renkler cidden renk olmuştu. Fakat monitörümü üstün motor modula alınca renkler eski haline geri dönüyordu. Yaklaşık 2 hafta çözümünü aradım ve bulamadım.

2.Sorun-Kasanın ön fanlarının LED'leri aynı renkte yanmıyordu yani ton farkı vardı. Dönüş hızları da aynı değil gibiydi fakat LED'in şiddetini değiştirince görünümün değiştiğini gördüm ve sorunun LED'lerde olduğunu gördüm. Çok önemli bir sorun değim fakat çözümü varsa öğrenmek isterim.
3.Sorun-Oyunlarda sabit 60 FPS sorunu.

Xbox DVR ayarını aradım fakat kaldırılmış. BF1'de de bu sorun vardı daha yeni çözdüm tam ekran iyileştirmelerini kapatarak. Left 4 Dead 2'da da var şu an ve bir oyunda daha yaşamak istemiyorum.
Teşekkürler.
@FearlyGhost Hocam bu arada dediğiniz gibi kasanın incelemesini yakın zamanda yapacağım. Gerçekten beğendiğim bir kasa. Sıcaklık konusunda da hiç sıkıntı çekmedim.

Son düzenleme:
@GhostSoldier

1. Sorun: Bu konu hakkında pek fikrim yok maalesef.
2. Sorun: Fanlarda (Yani LED'lerde) bir sıkıntı olabilir. Çok büyük dert ise sizin için, garantiye gönderebilirsiniz.
3. Sorun: V-Sync'yi mi açtınız? Açık ise 60 FPS sabitleyecektir.

Bekliyoruz kasanın resimlerini :)

@FearlyGhost
Screenshot_20181230-153554.jpg
Screenshot_20181230-153559.jpg

Kasanın ışıkları fazlasıyla yeterken arkadaşım Akasa Vegas Kırmızı led alınca iyice pavyona döndü. Memnunum sistemimden, sadece anakartta pişmanlık yaşadım çünkü Black Friday indirimlerinde Asus B450 TUF Atx anakart 600 TL civarına düşmüştü.
Sorunlarım hakkında ise tam ekran iyileştirmelerini kapatınca hiçbir oyunda yaşamadım. Kasa ledleri önemli değil garanti işi hem çok uzun sürer hem de sistemi sök-tak uzun iş. En önemli sorunum sistemi 72 Hz'de kullanamıyor olmam.
Kablolama olarak önerin varsa uygulayabilirim. 24 pin bağlantısı beni biraz korkutmuştu fakat kontrol ettiğimde herhangi bir çekiştirme hissedemedim. Eğer sıkıntıysa tekrar düzenleyebilirim.

Cidden bu durum canımı sıkmaya başladı. DDU ile ekran kartı sürücümü kaldırıp 18.2.2 yükledim. Eskiden 60 Hz Freesync kullanırken sorun olmazken şimdi onu da kullanamıyorum. Yakın zamanda farklı bir HDMI kablo ile denemeyi düşünüyorum. Çözüm önerilerinizi bekliyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videoda özellikle sol alttaki tuğla kısımlarında belli oluyor. Kamerada çok fazla belli olmamış. Göze gerçekten batıyor ve bütün renkler solgunlaşıyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı