R5 2600 ve RX 580 Sistem Renderda Donuyor

Yer
Kocaeli
Arkadaşlar varsa bilen, yaşayan yardımcı olsun.
Adobe Premiere Pro'da 2 saatlik video için renderı başlatıyorum ve yaklaşık 1 saatlik bir süre veriyor. 1 saatlik sürede bazen %50-60 arasına geldiğinde bazen %10 bile olmadan bilgisayar kilitlenip donuyor reset atmak zorunda kalıyorum.
Herhangi bir Overclock yapmadım. BIOS'ta sadece Normal-Asus Optimal seçeneğinde Optimal seçili.

PC Özellikleri
  • SAPPHIRE RX580 8 GB (Driver güncel) Chipset driverını da güncelledim.
  • Ryzen 5 2600
  • 16 GB 3000 MHz RAM
  • Asus B450M-A Prime Anakart (BIOS'u yeni güncelledim ve sorun hala aynı)
  • PSU - Zalman 700W

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS üzerinden AMD CPU BOOST özelliğini de kapatın. İşlemcide saçma voltaj yükselmelerine neden oluyor ve sonuç kilitlenme ya da BSOD oluyor.
Bir de RAM frekansınızı 2933 MHz değerine sabitleyin.

25 Dakika geçti ve dondu tekrar. BIOS'tan Optimal'i normale çektim tekrar deneyeceğim.
@PhD. C0nTiG! Dostum BIOS'ta RAM'ler Profile#1 olarak seçili orada herhangi bir düzenleme yok..

BIOS'un benimkinden pek farklı olmadığını düşünüyorum.
Benim RAM'lerim aşağıdaki ayarlarda. Önceden belirttiğiniz sorunlarla karşılaşıyordum. Bir de dediğim gibi Ai Tweaker içerisinde bir menü altında CPU BOOST var. Onu devre dışı bırakın. Belirttiğim düzenlemelerden sonra sorun yaşamadım hiç
gOQYAO.jpg

Optimal yerine Normal'de yaptım bu sefer %1de dondu :) BIOS'umuz aynı evet, bir de öyle deneyeyim postu güncellerim
@PhD. C0nTiG! Bende fotoğraf ekliyorum, CPU BOOST diye bir seçeneği ya göremedim, ya da bende yok... RAM'leri 2933 yaptım, CPU Core Ratio sizinki gibi AUTO olmuyor 38.50 sabit tıklanmıyor.
20181201_220724w.jpg

Yok abi, sonuç yine aynı. Donuyor bilgisayar. Sıcaklık değerleri falan da normal hani 90 100 derece falan olsa bir problem var diyeceğim ama işlemci 64 derece, ekran kartı 48 derece. Mavi ekran hatası verdi sonunda elle tutulur bir sonuç var. DPC WATCHDOG VIOLATION
@Recep Baltaş yardım edebilirseniz çok sevinirim.
Laptopumda render aldım. 2 saat gibi bir süre verdi ama 1050Ti'li laptopum bunu başardı. Çok garip gerçekten.

Son düzenleme:
merhaba sorununuz çözüldümü acaba
bende aynı sorunu yaşıyordum bu konuyu gördüm ve uefi ayarlarından yazılanları yaptım ayrıca CPU core ratio alanındaki 38.50 yi silip 37.00 olarak kayıt edip çıktım ve 3dsmax de render alırken kilitlenen sahneleri artık kilitlenmeden render alabiliyorum
  • Ryzen 5 2600
  • 8 GB 3200
  • Asus B450M-K Prime

merhaba sorununuz çözüldümü acaba
bende aynı sorunu yaşıyordum bu konuyu gördüm ve uefi ayarlarından yazılanları yaptım ayrıca CPU core ratio alanındaki 38.50 yi silip 37.00 olarak kayıt edip çıktım ve 3dsmax de render alırken kilitlenen sahneleri artık kilitlenmeden render alabiliyorum
  • Ryzen 5 2600
  • 8 GB 3200
  • Asus B450M-K Prime
Sorunu Adobe yetkilisine bağlanıp uzaktan bilgisayarıma bağlandılar ve çözdüler bir şekilde. Cache dosyalarını sildiler 3. Parti plug-inleri sildiler ve çözüldü. Ama ileriki zamanlarda yine yaşarsam sizin yönteminizi denerim teşekkürler :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı