R5 2600 ve RX 590 Düşük Performans Sorunu

SrcnTSC

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. Ekran görüntüsünde göründüğü gibi bir sistem topladım fakat FPS konusunda bazı sorunlar yaşıyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Oyunlarda (BF1, GTA 5) çok sık olmamakla birlikte anlamsız yerlerde FPS düşmesi yaşıyorum. Oyunları genelde V-Sync açık şekilde oyun oynuyorum. GTA 5'de bazı sahnelerde 48-52 kadar iniyor ve geri sabitleniyor. BF 1 oyununda da aynı şekilde çok sık olmayacak şekilde yaşıyorum.

Değerlere gelirsek ekran kartı en fazla 74 derece işlemci ise 70 dereceye kadar çıkabilir ve işlemci genelde %20 kullanıyor fakat ekran kartı sürekli olarak 1,20,30,99 aralığında kendisini kullanıyor bu normal mi? Her şeyi tek tek kontrol etmeme rağmen bu FPS düşmesini yaşıyorum aynı durum sizde de mevcut mu ilk defa masaüstü bir sistem kurdum.

Son düzenleyen: Moderatör:
GPU her daim %100 olacak diye bir şey yok. Sahne yoğunluğuna göre devreye girer. Bizim için önemli olan sahne yoğunken, kartımız %100 de iken birden %50/60 gibi değerlere düşmesi. O anda FPS düşüp oyun yavaşlamasıdır. Sıkıntımızda tam da bu yönde ise sisteminize yoğunlaşalım.
Eğer yoğun sahnelerde değilde, görece düşük sahnelerde ise sorun yok.

Ekran kartını kaça aldın?
1100 civarına denk geldi.
Yoğun sahnelerde bile ekran kartı %0,5,10 civarında kulllanıyor fakat hep bu fps düşmesini yaşamıyorum. Arasa sıra kendisini belli ediyor örneğin 60 fps ise 48 oluyor belli süre kalıyor sonra 60 oluyor.

Alıntılayamadım. FPS büyük harfle yazmalısınız.
FPS düşüşleriniz 60/48 arası ise ciddi bir sorun olduğunu sanmıyorum. Tabi ki bu her oyun için geçerli değil. Bazı oyunlarda daha az/çok olabilir. %20 lik bir düşüş oyun içi yoğun anlarda her sistem için normaldir. Dediğim gibi oynanamaz hale getirecek bir oran değil.
Ryzen 2600+ Rx 590 için olağan durum.
NOT; Kartınızın %0,5/10 arası yükteyken 48 FPS üretmesi imkansız. Ölçüm yapan uygulamayı değiştirin yada tekrar yükleyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…