R5 2600 ve RX 590 Sistem Açılış Ekranında Donuyor

Ceyhun.B

Kilopat
Arkadaşlar bilgisayarımı yeni topladım. 3 gün oldu. ilk 2 gün PC'yi normal şekilde kapatıp, elektriğini kesiyordum. Sonraki gün tekrar elektriği verip açıyordum. Bugün ise PC'yi kapattım, 2 saat sonra tekrar açtım. Bu arada PC'yi kapatınca elektriği kesmedim. Fiş takılıydı. PC açtım, açılırken Asus TUF Logosunda ve altta F2 ve DEL tuşlarına basarak BIOS'a girin yazısı olan kısımda dondu. Hiç bir şey işlemiyor. Reset atınca açılıyor sadece. Elektriği kesmeden bir kaç defa daha kapatıp açtım. Her açmam da o ekranda donuyor. Sonra tekrar kapattım PC'yi elektriği kestim ve tekrar verdim. Böyle yapınca direk resetlemeden, donmadan açılıyor PC. Sorun ne olabilir ? Bu arada PC açılırken ve kapanırken "TIK" sesi geliyor. HDD den geliyor diye düşünüyorum. PC de herhangi bir sorun yok. Oyunlarda falan sıkıntı yapmıyor. Her şey gayet stabil çalışıyor. BIOS hariç her şey güncelledim.

Sistem:
  • AMD Ryzen 5 2600
  • Asus B450 TUF Plus
  • 16GB RAM 3200Mhz
  • Rx590
  • 1TB Seagate HDD
  • 240 GB SSD
  • FSP 750W PSU

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence PSU sıkıntı çıkarıyor. Gelen "tık" sesinin nereden geldiğini anlayabilir misiz? Kulağınızı PSU'ya yaklaştırıp dinleyin.
Sistem yeni olduğu için fiziksel müdahale yapmadan garantiye verin gitsin.
Ses psu dan geliyor ve bazı corsair marka psularda da geliyomuş. Bir kişi bunu yabancı forumlarda okumuş herhangi bir sorunun olmadığını söylemişler. Çoğunlukla üst seviye psu lar da duyuluyormuş. Ne kadar doğru bilmiyorum. Tık sesi ile açılıp tık sesi ile direk kapanıyor. Acaba sistemi boot edememesinin Windows dosyaları ile alakası olur mu?

Bendede rx 590 sapphire nitro, r5 2600, b450 tomahawk, fsp 700w psu var. Benzer bir sorun yaşıyorum. Sistemi 2 gün önce tamamı sıfır parça olarak kurdum. 2.gün oyunları yükledim (nfs payback ve gta 5) 3-4 saat oynadım ardından pc kendini kapattı. Bu sorun devam etti, ısınmadandır diye düşündüm ancak ekrana kartı 60 dereceyi geçmiyordu, islemci de o civarlarda.

Bugün stress testi yaptim bir kaç kere, cpu da bir problem olmadı ama ekran kartını teste sokunca bir kaç dakika sonra kapandı. Isınma değerleri de normal. Psu'dan şüpheleniyorum yada istemeden ekran kartının ayarlari ile oynadim..

Arkadaşlar sorunu çözdüm. Hiç bir donanımım da sorun yok. Bios güncelledim ve sorun ortadan kalktı. Ramlerim de 3200 de hatasız çalışıyor. İlgilenen arkadaşlara teşekkürler.
Konu kapanabilir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı